A A A A A

Боже: [Будь собою]


Матвія 11:27-30
[27] Передав Мені все Мій Отець. І Сина не знає ніхто, крім Отця, і Отця не знає ніхто, окрім Сина, та кому Син захоче відкрити.[28] Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою![29] Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.[30] Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!

Іван 6:63-65
[63] То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя.[64] Але є дехто з вас, хто не вірує. Бо Ісус знав спочатку, хто ті, хто не вірує, і хто видасть Його.[65] І сказав Він: Я тому й говорив вам, що до Мене прибути не може ніхто, як не буде йому від Отця дане те.

Матвія 11:28
Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!

Ісая 1:18
Прийдіть, і будемо правуватися, говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!

Ісая 55:1-3
[1] О, всі спрагнені, йдіть до води, а ви, що не маєте срібла, ідіть, купіть живности, й їжте! І йдіть, без срібла купіть живности, і без платні вина й молока![2] Нащо будете важити срібло за те, що не хліб, і працю вашу за те, що не ситить? Послухайте пильно Мене, й споживайте добро, і нехай розкошує у наситі ваша душа![3] Нахиліть своє вухо, й до Мене прийдіть, послухайте, й житиме ваша душа! І з Я вами складу заповіта навіки на незмінні Давидові милості.

Матвія 15:7-9
[7] Лицеміри! Про вас добре Ісая пророкував був, говорячи:[8] Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене![9] Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей...

Марк 10:13-16
[13] Тоді поприносили діток до Нього, щоб Він доторкнувся до них, учні ж їм докоряли.[14] А коли спостеріг це Ісус, то обурився, та й промовив до них: Пустіть діток до Мене приходити, і не бороніть їм, бо таких Царство Боже![15] Поправді кажу вам: Хто Божого Царства не прийме, немов те дитя, той у нього не ввійде.[16] І Він їх пригорнув, і поблагословив, на них руки поклавши.

Якова 4:6-8
[6] Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.[7] Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас.[8] Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до вас. Очистьте руки, грішні, та серця освятіть, двоєдушні!

2 Коринфян 5:17
Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!

Іван 5:24
Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя.

Римлян 12:1-2
[1] Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу,[2] і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.

Євреїв 12:1
Тож і ми, мавши навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами,

Левит 25:44
А раб твій та невільниця твоя, що будуть твої, будуть із народів, що навколо вас, із них купите раба й невільницю.

Псалми 32:8-10
[8] Я зроблю тебе мудрим, і буду навчати тебе у дорозі, якою ти будеш ходити, Я дам тобі раду, Моє око вважає на тебе![9] Не будьте, як кінь, як той мул нерозумні, що їх треба приборкати оздобою їхньою вудилом і вуздечкою, як до тебе вони не зближаються.[10] Багато хворіб на безбожного, хто ж надію свою покладає на Господа того милість оточує!

Ісая 29:13
І промовив Господь: За те, що народ цей устами своїми наближується, і губами своїми шанує Мене, але серце своє віддалив він від Мене, а страх їхній до Мене заучена заповідь людська,

Іван 5:40
Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя.

Іван 6:44-45
[44] Ніхто бо не може до Мене прийти, як Отець, що послав Мене, не притягне його, і того воскрешу Я останнього дня.[45] У Пророків написано: І всі будуть від Бога навчені. Кожен, хто від Бога почув і навчився, приходить до Мене.

Іван 7:37-39
[37] А останнього великого дня свята Ісус стояв і кликав, говорячи: Коли прагне хто з вас нехай прийде до Мене та й п'є![38] Хто вірує в Мене, як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його.[39] Це ж сказав Він про Духа, що мали прийняти Його, хто ввірував у Нього. Не було бо ще Духа на них, не був бо Ісус ще прославлений.

Євреїв 4:14-16
[14] Отож, мавши великого Первосвященика, що небо перейшов, Ісуса, Сина Божого, тримаймося ісповідання нашого![15] Бо ми маємо не такого Первосвященика, що не міг би співчувати слабостям нашим, але випробуваного в усьому, подібно до нас, окрім гріха.[16] Отож, приступаймо з відвагою до престолу благодаті, щоб прийняти милість та для своєчасної допомоги знайти благодать.

Одкровення 22:16-17
[16] Я, Ісус, послав Свого Ангола, щоб засвідчити вам це у Церквах. Я корінь і рід Давидів, зоря ясна і досвітня![17] А Дух і невіста говорять: Прийди! А хто чує, хай каже: Прийди! І хто прагне, хай прийде, і хто хоче, хай воду життя бере дармо!

Іван 6:37
Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.

Одкровення 22:17
А Дух і невіста говорять: Прийди! А хто чує, хай каже: Прийди! І хто прагне, хай прийде, і хто хоче, хай воду життя бере дармо!

Ісая 13:6-8
[6] Голосіть, бо близький день Господній, він від Всемогутнього прийде, немов зруйнування...[7] Тому то ослабнуть всі руки, і кожне серце людини зневіриться.[8] І вони налякаються, болі та муки їх схоплять, немов породілля та, будуть тремтіти... Остовпіють один перед одним, полум'яні обличчя то їхні обличчя...

Одкровення 12:9
І скинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його анголи були скинені.

Филипян 1:6
Я певний того, що той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Христа Ісуса.

Одкровення 21:4
і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!

Євреїв 10:19-22
[19] Отож, браття, ми маємо відвагу входити до святині кров'ю Ісусовою,[20] новою й живою дорогою, яку нам обновив Він через завісу, цебто через тіло Своє,[21] маємо й Великого Священика над домом Божим,[22] то приступімо з щирим серцем, у повноті віри, окропивши серця від сумління лукавого та обмивши тіла чистою водою!

Йоїл 2:32
(3-5) І станеться, кожен, хто кликати буде Господнє Ім'я, той спасеться, бо на Сіонській горі та в Єрусалимі буде спасіння, як Господь говорив, та для тих позосталих, що Господь їх покличе.

Псалми 104:9
Ти границю поклав, щоб її вона не перейшла, щоб вона не вернулася землю покрити.

Буття 6:12
І бачив Бог землю, і ось зіпсулась вона, кожне бо тіло зіпсуло дорогу свою на землі.

Буття 8:9
Та не знайшла та голубка місця спочинку для стопи своєї ноги, і вернулась до нього до ковчегу, бо стояла вода на поверхні всієї землі. І вистромив руку, і взяв він її, та й до себе в ковчег упустив її.

Буття 9:11
І Я укладу заповіта Свого з вами, і жодне тіло не буде вже знищене водою потопу, і більш не буде потопу, щоб землю нищити.

Буття 7:20
На п'ятнадцять ліктів угору вода прибула, і покрилися гори.

Буття 8:5
І постійно вода спадала аж до десятого місяця. А першого дня десятого місяця завиднілися гірські вершки.

Приповісті 31:30
Краса то омана, а врода марнота, жінка ж богобоязна вона буде хвалена!

Ukrainian Bible 1962
Public Domain: 1962