A A A A A

Andělé a Démoni: [Démoni]


1 Janův 4:4
Vy, dítky, jste z Boha a přemohli jste je, neboť ten, který je ve vás, je větší než ten, který je ve světě.

1 Timoteovi 4:1
Duch výslovně praví, že v posledních dobách někteří odstoupí od víry, přidržujíce se bludných duchů a učení démonů,

2 Korintským 2:11
щоб нам не впасти жертвою сатани, бо задуми його нам добре відомі.

2 Korintským 4:4
у яких бог цього віку осліпив розум, отих невіруючих, щоб їм не сяяло світло Євангелії слави Христа, який є образ Божий.

Jakubův 2:19
Ти віруєш, що Бог один? - Добре робиш. І біси вірують, та тремтять.

Jób 4:15
і над моїм обличчям промайнув вітер, | волосся в мене стало дуба.

Matouš 8:31
Біси попросили його: “Як ти нас виганяєш, пошли нас в оте стадо свиней.”

Matouš 12:45
Тоді він іде, бере з собою сім інших духів, гірших від себе, і вони входять і оселюються там, і останнє того чоловіка буде гірше, ніж перше. Так буде й з цим лукавим поріддям.”

Lukáš 8:30
Ісус же спитав його: “Як тобі на ім'я?” “Легіон!” - відповів той, багато бо бісів увійшло в нього.

Zjevení Janovo 20:10
а диявола, що зводив їх, повержено в озеро вогню і сірки, де - і звір і лжепророк; і мучитимуться день і ніч на віки вічні.

1 Korintským 10:20-21
[20] Ні! А лиш те, що погани, коли щось жертвують, то жертвують бісам, не Богові. Я ж не хочу, щоб ви були спільниками бісів.[21] Не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської; не можете бути учасниками столу Господнього і столу бісівського.

Žalmy 106:37-38
[37] Синів своїх і дочок рідних, жертвували демонам.[38] І проливали кров невинну, кров синів і дочок рідних, що жертвували божищам ханаанським. І осквернилася земля від крови,

Jób 1:20-21
[20] Устав Іов, роздер на собі одежу, обстриг волосся, упав до землі, поклонивсь і мовив:[21] «Нагим вийшов я з материнської утроби, нагим і повернусь туди. Господь дав, Господь і взяв. Нехай ім'я Господнє буде благословенне!»

Efezským 6:10-12
[10] Нарешті кріпіться в Господі та в могутності його сили.[11] Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським.[12] Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах.

Izajáš 14:12-15
[12] Як же ж це ти впав із неба, ти, блискучий сину зірниці? Як тебе повалено на землю, тебе, що підбивав усі народи?[13] Ти ж говорив у своїм серці: - На небо зійду, над Божими зорями мій престол поставлю й возсяду на горі зборів, на краю півночі.[14] Зійду на вершок хмар, зроблюсь, як Всевишній.[15] Та ось ти в Шеол провалився, в яму преглибоку.

Skutky Apoštolské 19:13-16
[13] Деякі з юдейських мандрівних заклиначів пробували й собі призивати ім'я Господа Ісуса на тих, що мали злих духів, кажучи: «Заклинаю вас Ісусом, якого Павло проповідує.»[14] То були сім синів якогось Скеви, юдейського первосвященика, які таке робили.[15] Злий дух озвався до них, кажучи: «Ісуса я знаю і Павла знаю; ви ж, хто такі?»[16] І наскочив на них той чоловік, в якому був злий дух, і перемігши їх - одних і других, - подужав так їх, що вони голі і поранені втекли з того дому.

2 Petrův 2:4-10
[4] Бо коли Бог не пощадив ангелів, які були згрішили, а кинув у пекло й передав їх до темної безодні, щоб їх тримати на суд;[5] і коли він не пощадив старовинний світ, -а зберіг вісім душ, з яких був Ной, цей проповідник правди, - і навів потоп на світ безбожних;[6] і коли він, щоб дати приклад безбожникам майбутнім, міста Содом і Гомору обернув у попіл, засудив їх на загладу цілковиту;[7] коли він вирятував праведного Лота, якого пригнітала розбещена поведінка беззаконників,[8] - бо праведник, живучи між ними, мучився день-у-день бувши праведною душею, глядівши і слухавши беззаконних учинки, -[9] то Господь знає, як визволяти побожних від спокуси, неправедних же, призначених для кари, тримати на день суду;[10] особливо тих, які лише шукають брудних похотей тіла і зневажають Всевладу. Зухвалі та нахабні, вони не бояться кидати наклепи на величчя,

Zjevení Janovo 9:1-7
[1] І п'ятий ангел посурмив, і я побачив зірку, що з неба впала на землю; і дано їй ключ від колодязя безодні;[2] і вона відкрила колодязь безодні, і піднявся дим із колодязя, мов дим із печі великої; і затьмилося сонце і повітря від диму із колодязя.[3] А з диму вийшла сарана на землю і дано їй владу, як мають владу скорпіони на землі.[4] І сказано їй, щоб не шкодила траві земній, ні всякій зелені, ні всякому дереву, але тільки людям, що не мають печаті Бога на чолах своїх.[5] І дано їй, щоб не убивала їх, але щоб катувалися п'ять місяців; катування ж їх - як катування від скорпіона, коли вжалить чоловіка.[6] У ті дні шукатимуть люди смерть, та не знайдуть її; бажатимуть умерти, та втече смерть від них.[7] А виглядом сарани подібні до коней, приготованих на війну; на головах її - мов вінці, подібні до золота, лиця її, мов лиця людей;

Marek 1:21-27
[21] Прийшли вони в Капернаум, і він, відразу в суботу, увійшовши в синагогу, узявся навчати.[22] І дивувалися його навчанню, бо навчав він їх як повновладний, не як книжники.[23] А був якраз у їхній синагозі чоловік з нечистим духом, що закричав, кажучи:[24] "Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов єси нас погубити! Знаю бо, хто ти: Святий Божий!"[25] Ісус погрозив йому: "Мовчи, вийди з нього!"[26] Нечистий дух стряс його, скрикнув голосом дужим і вийшов геть із нього.[27] Здивувалися всі й один одного запитували: "Що це? Нова повновладна наука? Навіть наказує нечистим духам, і ті слухаються його!"

Matouš 7:14-20
[14] Але тісні ті двері й вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що її знаходять.[15] Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі.[16] Ви пізнаєте їх за плодами їхніми; хіба збирають виноград з тернини або з будяків – смокви?[17] Так кожне добре дерево родить гарні плоди, а лихе дерево – плоди погані.[18] Не може добре дерево приносити плодів поганих, ані лихе дерево – плодів добрих.[19] Всяке дерево, що не родить доброго плоду, рубають і в вогонь кидають.[20] За їхніми плодами, отже, пізнаєте їх.

Lukáš 4:31-41
[31] Потім прийшов у Капернаум, у місто галилейське, і навчав їх у суботу.[32] І дивувалися його науці, бо його слово було повне влади.[33] А був у синагозі чоловік, що мав нечистого духа, і він закричав голосом сильним:[34] “Лиши, що нам і тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов ти погубити нас? Я знаю, хто ти: ти - святий Божий.”[35] Ісус же погрозив йому, кажучи: “Мовчи і вийди з нього.” І кинувши його перед усіма, демон вийшов з нього, нічого злого не зробивши йому.[36] Жах огорнув усіх, і вони один до одного казали: “Що за слово, - що з владою й силою велить нечистим духам, і вони виходять!”[37] І рознеслася про нього чутка скрізь по всій тій країні.[38] Вийшовши з синагоги, він пішов до Симонової хати. Теща ж Симона була в тяжкій гарячці, і його за неї попросили.[39] І, нахилившися над нею, він погрозив гарячці, та й гарячка відійшла від неї і, зараз же підвівшись, теща почала їм услуговувати.[40] А як заходило сонце, всі, хто мав яких недужих на різні хвороби, приводили їх до нього, і він на кожного з них клав руки та й оздоровляв їх.[41] А з багатьох з них виходили також і біси, що кричали: “Ти - Син Божий!” Та він, грозячи, не давав їм говорити, бо вони знали, що він - Христос.

Efezským 6:1-18
[1] Діти, слухайтеся в Господі батьків ваших, бо це справедливо.[2] Шануй батька свого і матір - це перша заповідь з обітницею:[3] щоб тобі добре було і щоб ти на землі був довголітнім.[4] А й ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, виховуйте їх у послусі й Напоумленні Господньому.[5] Раби, слухайтеся панів сьогосвітних із страхом та пошаною, у простоті вашого серця, як Христа,[6] працюючи не задля ока, щоб подобатися людям, а як Христові слуги, що з душі чинять волю Божу.[7] Служіть охоче, як Господеві, а не як людям,[8] свідомі того, що кожен одержить нагороду від Господа за те, що зробить доброго, чи то раб, чи вільний.[9] І ви, пани, чиніть їм те саме: облиште погрози і знайте, що як для них, так і для вас є Господь на небі, який не зважає на особи.[10] Нарешті кріпіться в Господі та в могутності його сили.[11] Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським.[12] Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах.[13] Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися.[14] Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливости[15] і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру.[16] А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого.[17] Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже.[18] Моліться завжди в дусі всякою молитвою і благанням. І для того, чуваючи з повною витривалістю, моліться за всіх святих

Ukrainian Bible HOM 1963
Public Domain: 1963