A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Javanese Bible 1981

WAHYU 8



1
Bareng Sang Cempe iku nglethek segel kang kapitu, ing swarga banjur sidhem premanem watara satengah jam suwene.
2
Tumuli aku weruh malaekat pitu kang ngadhep ana ing ngarsaning Allah, padha kaparingan kalasangka pitu.
3
Banjur ana malaekat liyane kang jumeneng cedhak misbyah kalawan ngasta padupan mas. Nuli padha kaparingan menyan akeh supaya dianggoa cecaosan bebarengan karo pandongane para suci ana ing misbyah mas kang ana ing ngarepe dhampar iku.
4
Kukuse menyan kumelun awor karo pandongane para suci iku saka ing astane malaekat mau marang ing ngarsaning Allah.
5
Malaekat mau tumuli mundhut padupan mas iku, diiseni geni saka ing misbyah, lan geni iku banjur diuncalake marang ing bumi. Tumuli ana swara gumlegering gludhug, bareng lan bledheg sarta lindhu.
6
Malaekat pitu kang ngasta kalasangka pitu mau banjur padha tata-tata arep ngungelake kalasangkane.
7
Malaekat kang kapisan banjur ngungelake kalasangkane, tumuli ana udan es, lan geni, campur getih; lan kabeh mau katibakake ing bumi; temah sapratelone bumi lan sapratelone wit-witan kobong sarta sakehe suket ijo padha geseng.
8
Malaekat kang kapindho tumuli ngungelake kalasangkane tumuli ana rerupan saemper gunung gedhe kang murub, kacegurake ing sagara. Temah sapratelone sagara iku dadi getih,
9
lan titah ing sagara kang duwe nyawa sapratelone padha mati tuwin sapratelone prau-prau padha sumyur.
10
Malaekat kang katelu tumuli ngungelake kalasangkane, banjur ana lintang gedhe tiba saka ing langit, murub kaya obor, sarta nibani sapratelon kali-kali lan etuk-etuking banyu.
11
Anadene lintang mau jenenge Apsintus. Satemah sapratelone sakehing banyu dadi apsintus, njalari akeh wong kang padha mati marga saka banyu mau, awit wus dadi pait.
12
Malaekat kang kapat banjur ngungelake kalasangkane, nuli sapratelone srengenge lan sapratelone rembulan tuwin sapratelone lintang-lintang katempuh, temah sapratelone iku padha dadi peteng, lan sapratelone rina ora padhang, sarta wengine iya mangkono uga.
13
Aku banjur weruh, lan krungu sawijining manuk garudha mabur ing satengahing langit lan ngucap kanthi swara seru: “Bilai, bilai, bilai wong kang manggon ana ing bumi awit saka swarane kalasangkane malaekat telu liyane, kang isih bakal ngungelake kalasangkane.”











WAHYU 8:1
WAHYU 8:2
WAHYU 8:3
WAHYU 8:4
WAHYU 8:5
WAHYU 8:6
WAHYU 8:7
WAHYU 8:8
WAHYU 8:9
WAHYU 8:10
WAHYU 8:11
WAHYU 8:12
WAHYU 8:13






WAHYU 1 / WAH 1
WAHYU 2 / WAH 2
WAHYU 3 / WAH 3
WAHYU 4 / WAH 4
WAHYU 5 / WAH 5
WAHYU 6 / WAH 6
WAHYU 7 / WAH 7
WAHYU 8 / WAH 8
WAHYU 9 / WAH 9
WAHYU 10 / WAH 10
WAHYU 11 / WAH 11
WAHYU 12 / WAH 12
WAHYU 13 / WAH 13
WAHYU 14 / WAH 14
WAHYU 15 / WAH 15
WAHYU 16 / WAH 16
WAHYU 17 / WAH 17
WAHYU 18 / WAH 18
WAHYU 19 / WAH 19
WAHYU 20 / WAH 20
WAHYU 21 / WAH 21
WAHYU 22 / WAH 22