A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Javanese Bible 1981

YOKANAN 11



1
Nuli ana sawijining wong kang lagi lara, jenenge Lazarus, omahe ing Betania, ing desane Maryam lan Marta sadulure wadon.
2
Dene Maryam iya iku wong wadon kang wus tau njebadi sampeyane Gusti kalawan lenga wangi, sarta banjur diusapi nganggo rambute.
3
Anadene Lazarus kang lagi lara iku sadulure. Wong wadon loro iku banjur padha kongkonan munjuk marang Gusti Yesus, mangkene: “Gusti, tiyang ingkang Paduka tresnani punika sakit.”
4
Gusti Yesus bareng miyarsa kabar iku banjur ngandika: “Larane iku ora ndadekake patine, nanging bakal mbabarake kaluhuraning Allah, awit marga saka larane iku Putraning Allah bakal kaluhurake.”
5
Anadene Marta lan mbakyune tuwin Lazarus iku, pancen padha ditresnani dening Gusti Yesus.
6
Nanging sawuse miyarsa yen Lazarus lara, Gusti Yesus nemaha kendel rong dina maneh ana ing palerebane.
7
Ewadene sawuse mangkono banjur ngandika marang para sakabate: “Payo padha bali menyang tanah Yudea maneh.”
8
Unjuke para sakabat: “Rabbi, saweg kemawon tiyang Yahudi sami nyobi mbenturi sela Paduka, punapa Paduka taksih karsa tindak mrika malih?”
9
Paring wangsulane Gusti Yesus: “Sadina iku apa ora rolas jam? Sapa kang lumaku ing wayah awan, mesthi ora kesandhung, marga ndeleng padhange jagad iki.
10
Nanging manawa wong lumaku ing wayah bengi, mesthi kesandhung, amarga ora kadunungan padhang.”
11
Mangkono pangandikane, tumuli disambeti maneh: “Lazarus sadulur kita lagi turu, anggonKu mrana prelu arep nggugah anggone turu.”
12
Para sakabate banjur munjuk: “Gusti manawi piyambakipun tilem, badhe saras.”
13
Nanging karsane Gusti Yesus turu kang ateges mati. Dene panyanane para sakabat kang kapangandikakake turu iku turu temenan.
14
Marga saka iku Gusti Yesus tumuli ngandika sabarese: “Lazarus wus mati.
15
Nanging sokur dene nalika iku Aku ora ana ing kana, kang mangkono iku luwih becik tumrap kowe, supaya kowe padha bisa sinau pracaya. Payo, saiki kita padha marani dheweke.”
16
Banjur Tomas, kang karan Dhidhimus, kandha marang kanca-kancane para sakabat: “Payo, kita padha bela pati Panjenengane.”
17
Sarawuhe Gusti Yesus, Lazarus tinemu wus dikubur patang dina.
18
Desa Betania iku dununge cedhak karo kutha Yerusalem, dohe watara rong mil.
19
Anadene wong Yahudi wus akeh kang padha teka ing omahe Marta lan Maryam prelu nglipur anggone kesripahan sadulure.
20
Nalika Marta krungu yen Gusti Yesus rawuh, tumuli methuk, nanging Maryam kari ana ing omah.
21
Marta banjur munjuk marang Gusti Yesus: “Gusti, manawi Paduka wonten ing ngriki, sadherek kawula mesthi boten pejah.
22
Nanging sapunika ugi, kawula mangretos, bilih punapa ingkang Paduka suwun dhateng Gusti Allah, Gusti Allah mesthi badhe nyembadani.”
23
Pangandikane Gusti Yesus: “Sadulurmu bakal tangi maneh.”
24
Unjuke Marta: “Kawula inggih mangretos bilih badhe tangi benjing ing dinten patangen, ing wekasaning jaman.”
25
Gusti Yesus tumuli ngandika: “Iya Aku iki patangen lan kauripan. Sing sapa pracaya marang Aku bakal urip, sanadyan wus mati.
26
Lan sok wonga kang urip sarta pracaya marang Aku, iku ora bakal mati ing salawas-lawase. Kowe apa pracaya marang iku?”
27
Unjuke Marta: “Inggih Gusti, kawula sampun pitados bilih Paduka punika Sang Kristus, Putraning Allah, ingkang pinasthi rawuh ing jagad.”
28
Sawuse munjuk mangkono, Marta banjur mundur ngundang Maryam sadulure, lan mbisiki mangkene: “Guru wus rawuh, nimbali kowe.”
29
Maryam bareng krungu banjur mak nyat ngadeg marani Gusti Yesus.
30
Nalika iku Gusti Yesus durung lumebet ing desa, isih ana ing papan nalika Marta methuk mau.
31
Bareng wong-wong Yahudi kang padha ana ing omah karo Maryam prelu nglipur weruh Maryam mak nyat ngadeg sarta metu, tumuli padha ngetutake, dikira yen Maryam arep menyang kuburan, nanging ana ing kono.
32
Satekane Maryam ing panggonane Gusti Yesus, bareng weruh marang Panjenengane, banjur nyungkemi sampeyane sarta munjuk: “Gusti, upami Paduka wonten ing ngriki, sadherek kawula mesthi boten saestu pejah.”
33
Bareng Gusti Yesus pirsa Maryam nangis, mangkono uga wong Yahudi kang padha ngetutake, temah rengu ing panggalih. Panjenengane trenyuh banget lan tumuli ngandika:
34
“Anggonmu ngubur ana ing ngendi?” Kang kadangu banjur munjuk: “Sumangga Gusti, kawula aturi mirsani!”
35
Gusti Yesus muwun.
36
Calathune wong-wong Yahudi: “Delengen, samono anggone ngasihi!”
37
Nanging ana saweneh kang muni: “Panjenengane kang wis ngelekake mripate wong wuta, apa iya ora bisa murungake patine wong iki?”
38
Gusti Yesus tumuli rengu maneh sajroning panggalih, banjur nyelaki kuburan, kang adhapur guwa ditutupi watu.
39
Pangandikane Gusti Yesus: “Watune singkirna!” Marta, sadulure kang ngajal mau, munjuk: “Gusti, sampun mambet, amargi anggenipun pejah sampun sakawan dinten.”
40
Pangandikane Gusti Yesus: “Apa Aku ora wus tutur marang kowe: Angger kowe pracaya mesthi bakal weruh kamulyaning Allah?”
41
Watune tumuli disingkirake. Gusti Yesus banjur tumenga sarta matur: “Dhuh Rama, Kawula saos sokur dhumateng Paduka, dene Paduka sampun nyembadani dhateng Kawula.
42
Kawula sumerep, bilih Paduka tansah nyembadani dhateng Kawula. Nanging unjuk Kawula makaten punika margi tiyang kathah samu ngrubung Kawula, supados sami pitados bilih Paduka ingkang ngutus Kawula.”
43
Sawuse matur mangkono tumuli nguwuh kalawan swara sora: “Lazarus, metua!”
44
Kang mati banjur metu, tangan lan sikile isih kablebed ing ules, lan raine katutupan ing kacu. Pangandikane Gusti Yesus: “Uculana ulese, kareben lunga!”
45
Wong-wong Yahudi kang nglayad menyang omahe Maryam lan meruhi pandamele Gusti Yesus mau, akeh kang manjing pracaya marang Panjenengane.
46
Nanging ana saweneh kang padha nemoni para wong Farisi, banjur martakake pandamele Gusti Yesus mau.
47
Para pangarepe imam lan para wong Farisi tumuli padha ngaturi marepat pradataning agama, banjur padha rembugan mangkene: “Punapa ingkang kedah kita tindakaken, jalaran Tiyang punika damel mukjijat kathah?
48
Manawi makaten punika dipun uja, mesthi sadaya tiyang sami pitados, dhateng Piyambakipun, sarta kita lajeng sami kalurugan tiyang Rum sami ngrebat papan suci kita dalah bangsa kita pisan.”
49
Nanging sawijining panunggalane, iya iku kang asma Kayafas, kang jumeneng imam agung ing taun iku, banjur ngandika: “Panjenengan kok sami boten mangretos punapa-punapa,
50
lan boten sami nggalih bilih langkung maedahi tumrap panjenengan, manawi wonten tiyang satunggal pejah kangge tiyang kathah, tinimbang tiyang sabangsa sadaya tiwas.”
51
Anadene pangandika kang mangkono iku ora tumuwuh saka panggalihe piyambak, nanging marga jumeneng imam agung ing taun iku, dadine medhar pameca, yen Gusti Yesus bakal nglampahi seda kanggo bangsa iku,
52
lan ora ngemungake kanggo bangsa iku bae, malah uga supaya putraning Allah kang pating slebar padha dikumpulna dadi siji.
53
Wiwit ing dina iku para warganing pradata mau padha sarujuk bakal nyedani Gusti Yesus.
54
Marga saka iku Gusti Yesus wus ora ngedheng maneh ana ing antarane wong-wong Yahudi, sarta banjur tedhak saka ing kono menyang tanah sacedhake pasamunan njujug ing kutha kang aran Efraim, banjur lereb ana ing kono karo para sakabate.
55
Nalika samana Paskahe wong Yahudi wus cedhak, lan wong-wong ing kutha kono akeh kang padha menyang ing Yerusalem, arep padha sesuci, sadurunge Paskah iku.
56
Wong-wong mau padha nggoleki Gusti Yesus, sarta kalawan ngadeg ana ing Padaleman Suci, padha sapocapan: “Pandugamu kapriye, apa kirane Dheweke ora bakal nekani riyaya?”
57
Anadene para pangarepe imam lan para wong Farisi wus padha ndhawuhake prentah, manawa ana wong kang weruh panggonane, tumuli ngaturana uninga supaya kenaa kacepeng.











YOKANAN 11:1
YOKANAN 11:2
YOKANAN 11:3
YOKANAN 11:4
YOKANAN 11:5
YOKANAN 11:6
YOKANAN 11:7
YOKANAN 11:8
YOKANAN 11:9
YOKANAN 11:10
YOKANAN 11:11
YOKANAN 11:12
YOKANAN 11:13
YOKANAN 11:14
YOKANAN 11:15
YOKANAN 11:16
YOKANAN 11:17
YOKANAN 11:18
YOKANAN 11:19
YOKANAN 11:20
YOKANAN 11:21
YOKANAN 11:22
YOKANAN 11:23
YOKANAN 11:24
YOKANAN 11:25
YOKANAN 11:26
YOKANAN 11:27
YOKANAN 11:28
YOKANAN 11:29
YOKANAN 11:30
YOKANAN 11:31
YOKANAN 11:32
YOKANAN 11:33
YOKANAN 11:34
YOKANAN 11:35
YOKANAN 11:36
YOKANAN 11:37
YOKANAN 11:38
YOKANAN 11:39
YOKANAN 11:40
YOKANAN 11:41
YOKANAN 11:42
YOKANAN 11:43
YOKANAN 11:44
YOKANAN 11:45
YOKANAN 11:46
YOKANAN 11:47
YOKANAN 11:48
YOKANAN 11:49
YOKANAN 11:50
YOKANAN 11:51
YOKANAN 11:52
YOKANAN 11:53
YOKANAN 11:54
YOKANAN 11:55
YOKANAN 11:56
YOKANAN 11:57






YOKANAN 1 / YOK 1
YOKANAN 2 / YOK 2
YOKANAN 3 / YOK 3
YOKANAN 4 / YOK 4
YOKANAN 5 / YOK 5
YOKANAN 6 / YOK 6
YOKANAN 7 / YOK 7
YOKANAN 8 / YOK 8
YOKANAN 9 / YOK 9
YOKANAN 10 / YOK 10
YOKANAN 11 / YOK 11
YOKANAN 12 / YOK 12
YOKANAN 13 / YOK 13
YOKANAN 14 / YOK 14
YOKANAN 15 / YOK 15
YOKANAN 16 / YOK 16
YOKANAN 17 / YOK 17
YOKANAN 18 / YOK 18
YOKANAN 19 / YOK 19
YOKANAN 20 / YOK 20
YOKANAN 21 / YOK 21