A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Javanese Bible 1981

MATEUS 6



1
“Padha dieling, aja padha nglakoni kawajibaning agamamu ana ing sangareping wong, supaya katona ing wong iku, awit yen mangkono, kowe ora bakal oleh peparing apa-apa saka Ramamu kang ana ing swarga.
2
Mulane yen kowe dedana, aja kokjuwarakake kaya adate para wong lamis ana ing papan-papan pangibadah lan ing lurung-lurung, pamrihe supaya dialem ing wong. Satemene Aku pitutur marang kowe, iku wus padha tampa pituwase.
3
Nanging manawa kowe dedana, tanganmu kiwa aja nganti sumurup apa kang ditindakake tanganmu tengen.
4
Dadi anggonmu dedana iku aja nganti katon; Ramamu kang nguningani tindakmu kang ora katon iku, bakal paring piwales marang kowe.”
5
“Dene manawa kowe padha ndedonga, aja kaya para wong lamis, amarga iku padha seneng ndedonga adeg-adegan ana ing papan-apan pangibadah lan ing pojok-pojoking lurung, pamurihe supaya katona ing wong. Satemene pituturKu marang kowe: Iku wus padha tampa pituwase.
6
Nanging manawa kowe ndedonga, lumebua ing kamarmu, lawange inebna, banjur ndedongaa marang Ramamu kang ora katon. Dene Ramamu kang mirsa tindakmu kang ora katon iku bakal paring piwales marang kowe.
7
Apamaneh, sajrone ndedonga, aja nganggo tembung akeh-akeh kaya adate wong kapir, awit iku padha nduweni pangira, yen marga saka akehing tembunge, pandongane bakal kabul.
8
Dadi aja tiru-tiru wong iku, awit Ramamu mirsa apa sing kokbutuhake, sadurunge kowe matur.
9
Marga saka iku ndedongaa mangkene: Dhuh, Rama kawula ingkang wonten ing swarga, Asma Paduka mugi kasucekaken.
10
Kraton Paduka mugi rawuh. Karsa Paduka mugi kalampahan wonten ing bumi kadosdene wonten ing swarga.
11
Kawula mugi kaparingan rejeki kawula sacekapipun ing dinten punika.
12
Saha Paduka mugi ngaputen kalepatan kawula, kadosdene kawula inggih ngapunteni tetiyang ingkang kalepatan dhateng kawula.
13
Punapa dene kawula mugi sampun ngantos katandukaken dhateng ing panggodha, nanging mugi sami Paduka uwalaken saking piawon. [Awitdene Paduka ingkang kagungan Kraton saha wisesa tuwin kamulyan salami-laminipun. Amin.]
14
Sabab, manawa kowe padha ngapura kaluputaning wong, Ramamu ing swarga iya bakal ngapura marang kowe.
15
Nanging manawa kowe ora ngapura marang wong, Ramamu iya bakal ora ngapura kaluputanmu.”
16
“Anadene manawa kowe padha pasa, ulatmu aja kokgawe aclum kaya para wong lamis, awit iku padha nyengungusake ulate, supaya wong-wong padha weruh yen lagi pasa. Satemene pituturKu marang kowe: iku wus padha tampa pituwase.
17
Nanging kowe manawa pasa, sirahmu lenganana lan raupa,
18
supaya anggonmu pasa aja katara wong, ngemungna kauningan ing Ramamu kang ana ing papan kang ora katon. Ing mengko Ramamu kang mirsa kang ora katon iku bakal paring piwales marang kowe.”
19
“Aja padha nglumpukake bandha ana ing donya; ana ing donya bakal kena ing renget lan taiyeng kang ngrusak, sarta bisa katekan maling kang mbabah lan nyolong.
20
Nanging padha nglumpukna bandha ing swarga, kang ora bakal kena ing renget lan tiyeng kang ngrusak lan ora bakal katekan maling kang mbabah lan nyolong.
21
Amarga ing ngendi dununge bandhanmu, iya ana ing kono dununge atimu.
22
Diyaning badan iku mripat; manawa mripatmu waras, badanmu sakojur kapadhangan.
23
Nanging manawa mripatmu cacad, badanmu dadi peteng kabeh. Dadi manawa pepadhang kang ana ing kowe dadi peteng, saiba ta petenge iku.”
24
“Ora ana wong kang bisa ngrangkep pangawulan, awit ora wurung bendarane kang siji bakal disengiti; sijine ditresnani, utawa bakal setya marang kang siji lan nyepelekake marang sijine. Kowe ora bisa ngawula marang Allah lan marang Mamon.
25
Mulane Aku pitutur marang kowe: Aja padha sumelang ing bab uripmu, bab apa kang bakal kokpangan utawa kokombe, lan bab badanmu, apa kang bakal kokanggo. Ajine urip iku apa ora ngungkuli pangan, lan ajine badan ngungkuli sandhangan?
26
Padha delengen manuk-manuk ing awang-awang, padha ora nyenyebar lan ora derep, sarta ora tetandho ana ing lumbung, ewadene padha kaparingan pakan dening Ramamu kang ana ing swarga. Apa kowe ora kinacek luwih banget katimbang karo manuk-manuk iku?
27
Sapa ta panunggalanmu kang bisa nyambungi umure saasta bae marga saka sumelang?
28
Mangkono maneh yagene kowe padha sumelang bab sandhang-panganggo? Padha nyawanga kembang bakung ing ara-ara anggone tumuwuh, ora nganggo nyambut-gawe lan ngantih.
29
Ewadene Aku pitutur marang kowe: Sanadyan Raja Suleman sajrone sagunging kaluhurane, pangagemane ora madhani salah sawijining kembang iku.
30
Mulane yen suket ing ara-ara kang dina iki isih ana, sesuk diobong, iku dipanganggoni nganti kaya mangkono dening Allah, saya maneh kowe, heh, wong kang cupet ing pangandel!
31
Awit saka iku aja padha sumelang lan calathu: Kang padha dakpangan apa? Utawa: Kang padha dakombe apa? Lan maneh: Kang padha daksandhang apa?
32
Awit iku kabeh diupaya dening para wong kapir; kowe aja mangkono, awit Ramamu ing swarga wus mirsa, yen iku mau kabeh dadi kabutuhanmu.
33
Ananging Kratoning Allah lan kasampurnane, iku padha upayanen dhisik, nuli samubarang iku mau kabeh bakal diparingake marang kowe.
34
Mulane aja padha sumelang ing bab dina sesuk, amarga dina sesuk iku kadunungan kasusahan dhewe. Kasusahan sadina, wus cukup kanggo sadina.”











MATEUS 6:1
MATEUS 6:2
MATEUS 6:3
MATEUS 6:4
MATEUS 6:5
MATEUS 6:6
MATEUS 6:7
MATEUS 6:8
MATEUS 6:9
MATEUS 6:10
MATEUS 6:11
MATEUS 6:12
MATEUS 6:13
MATEUS 6:14
MATEUS 6:15
MATEUS 6:16
MATEUS 6:17
MATEUS 6:18
MATEUS 6:19
MATEUS 6:20
MATEUS 6:21
MATEUS 6:22
MATEUS 6:23
MATEUS 6:24
MATEUS 6:25
MATEUS 6:26
MATEUS 6:27
MATEUS 6:28
MATEUS 6:29
MATEUS 6:30
MATEUS 6:31
MATEUS 6:32
MATEUS 6:33
MATEUS 6:34






MATEUS 1 / MAT 1
MATEUS 2 / MAT 2
MATEUS 3 / MAT 3
MATEUS 4 / MAT 4
MATEUS 5 / MAT 5
MATEUS 6 / MAT 6
MATEUS 7 / MAT 7
MATEUS 8 / MAT 8
MATEUS 9 / MAT 9
MATEUS 10 / MAT 10
MATEUS 11 / MAT 11
MATEUS 12 / MAT 12
MATEUS 13 / MAT 13
MATEUS 14 / MAT 14
MATEUS 15 / MAT 15
MATEUS 16 / MAT 16
MATEUS 17 / MAT 17
MATEUS 18 / MAT 18
MATEUS 19 / MAT 19
MATEUS 20 / MAT 20
MATEUS 21 / MAT 21
MATEUS 22 / MAT 22
MATEUS 23 / MAT 23
MATEUS 24 / MAT 24
MATEUS 25 / MAT 25
MATEUS 26 / MAT 26
MATEUS 27 / MAT 27
MATEUS 28 / MAT 28