A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

1 Samueli 311
Filistejtë u ndeshën me Izraelin dhe Izraelitët ua mbathën para Filistejve, dhe ranë të vrarë në malin Gilboa.
2
Filistejtë ndoqën me furi Saulin dhe bijtë e tij; kështu Filistejtë vranë Jonathanin, Abinadabin dhe Malkishuahun, bij të Saulit.
3
Beteja u ashpërsua kundër Saulit; harkëtarët e arritën dhe ai u plagos rëndë prej tyre.
4
Sauli i tha shërbëtorëve të tij: "Nxirre shpatën tënde dhe më shpo me të; të mos vinë këta të parrethprerë të më shpojnë dhe të tallen me mua". Por shqyrtari i tij nuk deshi ta kryejë këtë veprim, sepse e kishte zënë një frikë e madhe. Atëherë Sauli mori shpatën dhe u hodh mbi të.
5
Kur shqyrtari pa se Sauli kishte vdekur, edhe ai u hosh mbi shpatën e vet dhe vdiq me të.
6
Kështu po atë ditë vdiqën bashkë Sauli, tre bijtë e tij, shqyrtari dhe tërë njerëzit e tij.
7
Kur Izraelitët që ndodheshin matanë luginës dhe matanë Jordanit panë që njerëzit e Izraelit ua kishin mbathur me vrap dhe që Sauli dhe bijtë e tij kishin vdekur, braktisën qytetet dhe ua mbathën. Atëherë erdhën Filistejtë dhe u vendosën aty.
8
Të nesërmen Filistejtë erdhën për të zhveshur të vrarët dhe gjetën Saulin dhe tre bijtë e tij të rënë në malin Gilboa.
9
I prenë kokën Saulit, e zhveshën nga armatimi i tij dhe dërguan lajmëtarë në tërë vendin e Filistejve për ta çuar lajmin në tempullin e idhujve të tyre dhe popullit.
10
E vendosën pastaj armaturën e tij në tempullin e Ashtarothit dhe e varën kufomën e tij në muret e Beth-Shanit.
11
Por kur banorët e Jabeshit të Galaadit mësuan atë që Filistejtë i kishin bërë Saulit,
12
tërë njerëzit trima u ngritën, ecën tërë natën dhe hoqën nga muret e Beth-Shanit kufomën e Saulit dhe kufomat e bijve të tij; pastaj u kthyen në Jabesh dhe këtu i dogjën ato.
13
Pastaj muarrën kockat e tyre, i varrosën poshtë marinës në Jabesh dhe agjëruan shtatë ditë me radhë.1 Samueli 31:1
1 Samueli 31:2
1 Samueli 31:3
1 Samueli 31:4
1 Samueli 31:5
1 Samueli 31:6
1 Samueli 31:7
1 Samueli 31:8
1 Samueli 31:9
1 Samueli 31:10
1 Samueli 31:11
1 Samueli 31:12
1 Samueli 31:13


1 Samueli 1 / 1Sam 1
1 Samueli 2 / 1Sam 2
1 Samueli 3 / 1Sam 3
1 Samueli 4 / 1Sam 4
1 Samueli 5 / 1Sam 5
1 Samueli 6 / 1Sam 6
1 Samueli 7 / 1Sam 7
1 Samueli 8 / 1Sam 8
1 Samueli 9 / 1Sam 9
1 Samueli 10 / 1Sam 10
1 Samueli 11 / 1Sam 11
1 Samueli 12 / 1Sam 12
1 Samueli 13 / 1Sam 13
1 Samueli 14 / 1Sam 14
1 Samueli 15 / 1Sam 15
1 Samueli 16 / 1Sam 16
1 Samueli 17 / 1Sam 17
1 Samueli 18 / 1Sam 18
1 Samueli 19 / 1Sam 19
1 Samueli 20 / 1Sam 20
1 Samueli 21 / 1Sam 21
1 Samueli 22 / 1Sam 22
1 Samueli 23 / 1Sam 23
1 Samueli 24 / 1Sam 24
1 Samueli 25 / 1Sam 25
1 Samueli 26 / 1Sam 26
1 Samueli 27 / 1Sam 27
1 Samueli 28 / 1Sam 28
1 Samueli 29 / 1Sam 29
1 Samueli 30 / 1Sam 30
1 Samueli 31 / 1Sam 31