A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

1 Samueli 291
Filistejtë i mblodhën tërë forcat e tyre në Afek, ndërsa Izralitët e ngritën kampin e tyre pranë burimit të Jezreelit.
2
Princat e Filistejve ecnin me qindëshet dhe mijëshet e tyre, ndërsa Davidi dhe njerëzit e tij ecnin në praparojë me Akishin.
3
Atëherë krerët e Filistejve thanë: "Çfarë po bëjnë kështu këta Hebrenj?". Akishi iu përgjegj krerëve të Filistejve: "A nuk është ky Davidi, shërbëtori i Saulit, i mbretit të Izraelit, që ka qenë me mua këto ditë o këto vite? Tek ai nuk kam gjetur asnjë të metë të madhe nga dita e dezertimit të tij e deri më sot!".
4
Por krerët e Filistejve u zemëruan me të dhe i thanë: "Ktheje prapa atë njeri me qëllim që të kthehet në vendin që i ke caktuar. Të mos vijë të luftojë me ne që të mos na bëhet armiku ynë gjatë betejës. Si mund ta rifitojë ai favorin e zotërisë së tij, veçse me kokën e këtyre njerëzve?
5
Nuk është ky Davidi për të cilin këndonin në kor në vallet, duke thënë: "Sauli ka vrarë mijëshen e tij dhe Davidi dhjetë mijëshen e tij?"".
6
Atëherë Akishi thirri Davidin dhe i tha: "Ashtu siç është e vërtetë që Zoti rron, ti je një njeri i drejtë dhe shoh me kënaqësi ecejakun tënd me mua në ushtri, sepse nuk kam gjetur asgjë të keqe që
7
Prandaj kthehu prapa dhe shko në paqe, mos bëj asgjë që nuk u pëlqen princave të Filistejve.
8
Davidi i tha Akishit: "Çfarë kam bërë dhe çfarë ke gjetur te shërbëtori yt prej ditës që erdha me ty e deri më sot, që të më pengojnë të luftoj kundër armiqve të mbretit, zotërisë tim?".
9
Akishi iu përgjegj Davidit, duke thënë: "E kupton që për sytë e mi ti je i këndshëm si një engjëll i Perëndisë; por princat e Filistejve kanë thënë: "Ai nuk duhet të marrë pjesë me ne në betejë!".
10
Prandaj çohu herët nesër në mëngjes bashkë me shërbëtorët e zotërisë tënd që kanë ardhur bashkë me ty; çohuni në mëngjes herët dhe nisuni në të gdhirë".
11
Kështu Davidi dhe njerëzit e tij u ngritën herët në mëngjes për t'u nisur dhe për t'u kthyer në vendin e Filistejve. Filistejtë përkundrazi shkuan në Jezreel.1 Samueli 29:1

1 Samueli 29:2

1 Samueli 29:3

1 Samueli 29:4

1 Samueli 29:5

1 Samueli 29:6

1 Samueli 29:7

1 Samueli 29:8

1 Samueli 29:9

1 Samueli 29:10

1 Samueli 29:111 Samueli 1 / 1Sam 1

1 Samueli 2 / 1Sam 2

1 Samueli 3 / 1Sam 3

1 Samueli 4 / 1Sam 4

1 Samueli 5 / 1Sam 5

1 Samueli 6 / 1Sam 6

1 Samueli 7 / 1Sam 7

1 Samueli 8 / 1Sam 8

1 Samueli 9 / 1Sam 9

1 Samueli 10 / 1Sam 10

1 Samueli 11 / 1Sam 11

1 Samueli 12 / 1Sam 12

1 Samueli 13 / 1Sam 13

1 Samueli 14 / 1Sam 14

1 Samueli 15 / 1Sam 15

1 Samueli 16 / 1Sam 16

1 Samueli 17 / 1Sam 17

1 Samueli 18 / 1Sam 18

1 Samueli 19 / 1Sam 19

1 Samueli 20 / 1Sam 20

1 Samueli 21 / 1Sam 21

1 Samueli 22 / 1Sam 22

1 Samueli 23 / 1Sam 23

1 Samueli 24 / 1Sam 24

1 Samueli 25 / 1Sam 25

1 Samueli 26 / 1Sam 26

1 Samueli 27 / 1Sam 27

1 Samueli 28 / 1Sam 28

1 Samueli 29 / 1Sam 29

1 Samueli 30 / 1Sam 30

1 Samueli 31 / 1Sam 31