A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

1 Samueli 111
Pastaj Amoniti Nahash shkoi të ngrejë kampin kundër Jabeshit të Galaadit. Atëherë tërë ata të Jabeshit i thanë Nahashit: "Lidh aleancë me ne dhe ne do të të shërbejmë".
2
Amoniti Nahash iu përgjegj kështu: "Unë do të bëj aleancë me ju me këtë kusht: t'ju nxjerr syrin e djathtë të gjithëve për të poshtëruar tërë Izraelin.
3
Pleqtë e Jabeshit i thanë: "Na jep shtatë ditë kohë që të dërgojmë lajmëtarë në tërë territorin e Izraelit; dhe në qoftë se nuk vjen asnjeri për të na shpëtuar, do të dorëzohemi në duart e tua".
4
Kështu lajmëtarët arritën në Gibeah të Saulit dhe i njoftuan këto fjalë para popullit; atëherë tërë populli ngriti zërin dhe qau.
5
Ndërkaq Sauli po kthehej nga fshati pas qeve të tij. Dhe Sauli tha: "Çfarë ka populli që qan?". I njoftoi atëherë fjalët e njerëzve të Jabeshit.
6
Me të dëgjuar këto fjalë, Fryma e Perëndisë përfshiu Saulin, zemërimi i të cilit u rrit me të madhe.
7
Ai mori një pendë qesh, i preu qetë copë-copë dhe i dërgoi në të gjithë territorin e Izraelit me anë të lajmëtarëve, duke thënë: "Kështu do të trajtohen qetë, e atij që nuk do të ndjekë Saulin dhe Samuelin". Tmerri i Zotit zuri popullin dhe ai u ngrit si një njeri i vetëm.
8
Sauli i kaloi në revistë në Bezek, dhe ishin treqind mijë bij të Izraelit dhe tridhjetë mijë burra të Judës.
9
Pastaj u thanë lajmëtarëve që kishin ardhur: "Kështu do t'u thoni njerëzve të Jabeshit nga Galaadi: "Nesër, kur dielli të fillojë të ngrohë, do të çliroheni"". Lajmëtarët shkuan t'ua njoftojnë këtë njerëzve të Jabeshit, të cilët u gëzuan.
10
Atëherë njerëzit e Jabeshit u thanë Amonitëve: "Nesër do të vimë tek ju dhe do të bëni ç'të doni me ne".
11
Të nesërmen, Sauli e ndau popullin në tre grupe, të cilët hynë në mes të kampit armik para mëngjesit dhe i grinë Amonitët deri në zheg të ditës. Ata që shpëtuan u shpërndanë dhe nuk mbetën as dy veta bashkë.
12
Populli i tha atëherë Samuelit: "Kush ka thënë: "A duhet të mbretërojë Sauli mbi ne?". Na i jepni këta njerëz dhe ne do t'i vrasim".
13
Por Sauli u përgjegj: "Asnjeri nuk do të vritet në këtë ditë, sepse sot Zoti ka realizuar një çlirim të madh në Izrael".
14
Pastaj Samueli i tha popullit: "Ejani, shkojmë në Gilgal dhe aty ta përtërijmë mbretërinë".
15
Kështu tërë populli shkoi në Gilgal dhe aty përpara Zotit në Gilgal e caktuan Saulin mbret. Aty përpara Zotit ofruan flijime falenderimi; dhe po aty Sauli dhe tërë njerëzit e Izraelit u gëzuan shumë.1 Samueli 11:1

1 Samueli 11:2

1 Samueli 11:3

1 Samueli 11:4

1 Samueli 11:5

1 Samueli 11:6

1 Samueli 11:7

1 Samueli 11:8

1 Samueli 11:9

1 Samueli 11:10

1 Samueli 11:11

1 Samueli 11:12

1 Samueli 11:13

1 Samueli 11:14

1 Samueli 11:151 Samueli 1 / 1Sam 1

1 Samueli 2 / 1Sam 2

1 Samueli 3 / 1Sam 3

1 Samueli 4 / 1Sam 4

1 Samueli 5 / 1Sam 5

1 Samueli 6 / 1Sam 6

1 Samueli 7 / 1Sam 7

1 Samueli 8 / 1Sam 8

1 Samueli 9 / 1Sam 9

1 Samueli 10 / 1Sam 10

1 Samueli 11 / 1Sam 11

1 Samueli 12 / 1Sam 12

1 Samueli 13 / 1Sam 13

1 Samueli 14 / 1Sam 14

1 Samueli 15 / 1Sam 15

1 Samueli 16 / 1Sam 16

1 Samueli 17 / 1Sam 17

1 Samueli 18 / 1Sam 18

1 Samueli 19 / 1Sam 19

1 Samueli 20 / 1Sam 20

1 Samueli 21 / 1Sam 21

1 Samueli 22 / 1Sam 22

1 Samueli 23 / 1Sam 23

1 Samueli 24 / 1Sam 24

1 Samueli 25 / 1Sam 25

1 Samueli 26 / 1Sam 26

1 Samueli 27 / 1Sam 27

1 Samueli 28 / 1Sam 28

1 Samueli 29 / 1Sam 29

1 Samueli 30 / 1Sam 30

1 Samueli 31 / 1Sam 31