A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Zbulesa 8

1
Dhe unë i pashë të shtatë engjëjt që qëndrojnë përpara Perëndisë, dhe atyre u dha shtatë bori.
2
Pastaj erdhi një engjëll tjetër që kishte një temianicë ari dhe ndaloi pranë altarit; dhe iu dha shumë erë e këndshme që t'ua shtonte lutjeve të të gjithë shenjtorëve mbi altarin prej ari që ishte përpara fronit.
3
Dhe tymi i erëve të këndshme, të ofruara me lutjet e shenjtorëve, u ngrit përpara Perëndisë nga dora e engjëllit.
4
Pastaj enjëlli mori temianicën, e mbushi nga zjarri i altarit dhe e hodhi mbi dhe; dhe u bënë zëra, bubullima, vetima dhe një tërmet.
5
Dhe të shtatë engjëjt që kishin të shtatë boritë u bënë gati t'i bien borisë.
6
Engjëlli i parë i ra borisë, dhe u bë breshër e zjarr, i përzier me gjak, dhe u hodhën mbi dhe; dhe e treta e pemëve u dogj tërësisht, dhe çdo bar i njomë u dogj tërësisht.
7
Dhe engjëlli i dytë i ra borisë dhe diçka si një mal i madh që digjet nga zjarri u hodh në det, dhe e treta e detit u bë gjak;
8
dhe e treta e krijesave që rrojnë në det ngordhi, dhe e treta e anijeve u shkatërruan.
9
Dhe i treti engjëll i ra borisë, dhe ra nga qielli një yll i madh që digjej si pishtar, dhe ra mbi pjesën e tretë të lumenjve dhe mbi burimet e ujërave.
10
Dhe emri i yllit është "pelin" dhe e treta e ujërave u bë pelin; dhe shumë njerëz vdiqën për shkak të këtyre ujërave, sepse u bënë të hidhura.
11
Dhe i katërti engjëll i ra borisë, dhe u godit pjesa e tret e diellit dhe pjesa e tret e hënës dhe pjesa e tret e yjeve, që të errësohej e treta e tyre dhe e treta e ditës e humbi shkëlqimin e saj, kështu edhe nata.
12
Dhe pashë, dhe dëgjova një engjëll që fluturonte në mes të qiellit dhe thoshte me zë të madh: ''Mjerë, mjerë, mjerë atyre që banojnë mbi dhe, për shkak të të rënave të tjera të borive që të tre engjëjtë do t'i bien''.
13
Dhe i pesti engjëll i ra borisë, dhe unë pashë një yll që ra nga qielli përmbi tokë; dhe atij iu dha çelësi i pusit të humnerës.
Zbulesa 8:1
Zbulesa 8:2
Zbulesa 8:3
Zbulesa 8:4
Zbulesa 8:5
Zbulesa 8:6
Zbulesa 8:7
Zbulesa 8:8
Zbulesa 8:9
Zbulesa 8:10
Zbulesa 8:11
Zbulesa 8:12
Zbulesa 8:13
Zbulesa 1 / Zbu 1
Zbulesa 2 / Zbu 2
Zbulesa 3 / Zbu 3
Zbulesa 4 / Zbu 4
Zbulesa 5 / Zbu 5
Zbulesa 6 / Zbu 6
Zbulesa 7 / Zbu 7
Zbulesa 8 / Zbu 8
Zbulesa 9 / Zbu 9
Zbulesa 10 / Zbu 10
Zbulesa 11 / Zbu 11
Zbulesa 12 / Zbu 12
Zbulesa 13 / Zbu 13
Zbulesa 14 / Zbu 14
Zbulesa 15 / Zbu 15
Zbulesa 16 / Zbu 16
Zbulesa 17 / Zbu 17
Zbulesa 18 / Zbu 18
Zbulesa 19 / Zbu 19
Zbulesa 20 / Zbu 20
Zbulesa 21 / Zbu 21
Zbulesa 22 / Zbu 22