A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Zbulesa 6

1
Dhe unë pashë, dhe ja, një kalë i bardhë. Dhe ai që e kalëronte kishte një hark; dhe atij iu dha një kurorë, dhe ai doli jashtë si fitimtar dhe për të fituar.
2
Kur ai hapi vulën e dytë, dëgjova qenien e dytë të gjallë që thoshte: ''Eja dhe shiko''.
3
Atëherë doli jashtë një kalë tjetër i kuq; dhe atij që e kalëronte iu dha të hiqte paqen nga dheu që njerëzit të vrasin njëri-tjetrin, dhe iu dha atij një shpatë e madhe.
4
Dhe kur ai hapi vulën e tretë, dëgjova qenien e tretë e gjallë që thoshte: ''Eja dhe shiko''. Dhe pashë dhe ja, një kalë i zi; dhe ai që e kalëronte kishte një peshore në dorën e tij.
5
Dhe dëgjova një zë në mes të katër qenieve të gjalla duke thënë: ''Një kenik gruri për një denar, dhe dy kenikë elbi për një denar; dhe mos dëmto vajin, as verën''.
6
Kur ai hapi vulën e katërt, dëgjova zërin e qenies së katërt të gjallë që thoshte: ''Eja dhe shiko''.
7
Dhe unë pashë, dhe ja një kalë i zbehtë; dhe ai që e kalëronte emrin e kishte Vdekja, dhe Hadesi vinte pas tij. Dhe iu dha atyre pushtet përmbi një të katërtën e dheut, të vrasin me shpatë dhe me zi buke e me vdekje, dhe nëpërmjet bishave të dheut.
8
Dhe kur hapi vulën e pestë, unë pashë nën altar shpirtrat e atyre që ishin therur për shkak të fjalës së Perëndisë dhe për shkak të dëshmisë që kishin;
9
dhe ata thirrën me zë të madh duke thënë: ''Deri kur, o Zot, që je i Shenjtë dhe i Vërtetë, nuk gjykon dhe nuk merr hak për gjakun tonë nga ata që banojnë mbi dhe?''.
10
Dhe secilit prej tyre ju dha një petk i bardhë dhe ju thanë që të preheshin edhe për pak kohë, deri sa të plotësohej numri edhe i bashkësherbëtoreve e tyre dhe i vëllezërve të tyre që duhet të vriteshin posi ata.
11
Dhe pashë, kur ai hapi vulën e gjashtë; dhe ja, u bë një tërmet i madh, dhe dielli u bë i zi si një thes prej leshi, dhe hëna u bë si gjak;
12
dhe yjet e qiellit ranë mbi dheun, ashtu si fiku hedh fiqtë e paarrirë kur e tund një erë e madhe.
13
Pastaj qielli u hoq si një pergamenë që mbështillet, dhe çdo mal dhe ishull luajtën nga vendi i tyre.
14
Dhe mbretërit e dheut, dhe të mëdhenjtë, dhe të pasurit, dhe komandantët, dhe të fuqishmit, dhe çdo skllav e çdo i lirë, u fshehën nëpër shpella dhe nëpër krepat e maleve,
15
dhe u thoshnin maleve dhe shkëmbinjve: ''Bini mbi ne dhe na fshihni nga fytyra e atij që rri mbi fron dhe nga zemërimi i Qengjit,
16
sepse erdhi dita e madhe e zemërimit së tij; dhe kush mund të qëndrojë?''.
17
Pas këtyre gjërave, pashë katër engjëj të cilët rrinin në këmbë në të katër këndet e dheut dhe mbanin të katër erërat e dheut, që të mos frynte erë mbi dhe, as mbi det, as mbi ndonjë dru.
Zbulesa 6:1
Zbulesa 6:2
Zbulesa 6:3
Zbulesa 6:4
Zbulesa 6:5
Zbulesa 6:6
Zbulesa 6:7
Zbulesa 6:8
Zbulesa 6:9
Zbulesa 6:10
Zbulesa 6:11
Zbulesa 6:12
Zbulesa 6:13
Zbulesa 6:14
Zbulesa 6:15
Zbulesa 6:16
Zbulesa 6:17
Zbulesa 1 / Zbu 1
Zbulesa 2 / Zbu 2
Zbulesa 3 / Zbu 3
Zbulesa 4 / Zbu 4
Zbulesa 5 / Zbu 5
Zbulesa 6 / Zbu 6
Zbulesa 7 / Zbu 7
Zbulesa 8 / Zbu 8
Zbulesa 9 / Zbu 9
Zbulesa 10 / Zbu 10
Zbulesa 11 / Zbu 11
Zbulesa 12 / Zbu 12
Zbulesa 13 / Zbu 13
Zbulesa 14 / Zbu 14
Zbulesa 15 / Zbu 15
Zbulesa 16 / Zbu 16
Zbulesa 17 / Zbu 17
Zbulesa 18 / Zbu 18
Zbulesa 19 / Zbu 19
Zbulesa 20 / Zbu 20
Zbulesa 21 / Zbu 21
Zbulesa 22 / Zbu 22