A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Zbulesa 161
Pastaj dëgjova një zë të madh nga tempulli që u thoshte të shtatë engjëjve: ''Shkoni dhe derdhni mbi dhe kupat e zemërimit të Perëndisë''.
2
I pari shkoi dhe e derdhi kupën e vet mbi tokë, dhe një ulçerë e ligë dhe e dhimbshme goditi njerëzit që kishin damkën e bishës dhe ata që adhuronin figurën e saj.
3
Pastaj engjëlli i dytë e derdhi kupën e tij në det; dhe u bë gjak si i një të vdekuri dhe çdo qenie e gjallë në det vdiq.
4
Edhe engjëlli i tretë e derdhi kupën e tij në lumenj dhe në burimet e ujërave; dhe u bë gjak.
5
Dhe dëgjova engjëllin e ujërave duke thënë: ''Ti je i drejtë, o Zot, që je që ishe dhe që do të vish, i Shenjti që gjykoi këto gjëra.
6
Ata kanë derdhur gjakun e shenjtorëve dhe të profetëve, dhe ti u dhe atyre të pijnë gjak, sepse është shpërblimi që ata meritojnë''.
7
Dhe dëgjova një tjetër që thoshte nga altari: ''Po, o Zot, Perëndi i plotfuqishëm, gjykimet e tua janë të vërteta dhe të drejta''.
8
Dhe engjëlli i katërt e derdhi kupën e tij mbi dielli; dhe iu dha atij të djegë njerëzit me zjarr.
9
Dhe njerëzit u dogjën nga një nxehtësi e madhe dhe ata blasfemuan emrin e Perëndisë që ka pushtet mbi këto plagë, dhe nuk u penduan që t'i japin lavdi atij.
10
Dhe engjëlli i pestë e derdhi kupën e tij mbi fronin e bishës; dhe mbretëria e tij u mbulua me terr; dhe njerëzit kafshonin gjuhët e tyre nga dhembja,
11
dhe blasfemuan Perëndinë e qiellit për shkak të dhembjeve të tyre dhe ulçerët e tyre, por nuk u penduan për veprat e tyre.
12
Pastaj engjëlli i gjashtë e derdhi kupën e tij në lumin e madh Eufrat dhe uji i tij u tha për të bërë gati udhën e mbretërve që vijnë nga lindja e diellit.
13
Dhe pashë të dilte nga goja e dragoit, nga goja e bishës dhe nga goja e profetit të rremë, tri frymë të ndyra, që u ngjanin bretkosave.
14
Sepse në fakt janë fryma të demonëve që bëjnë mrekulli, që shkojnë te mbretërit e dheut dhe të gjithë botës, që t'i mbledhin për luftën e ditës së madhe të Perëndisë së Plotfuqishëm.
15
''Ja, unë po vij si vjedhës; lum ai që rri zgjuar dhe ruan rrobat e veta që të mos ecë i zhveshur dhe të duket turpi i tij''.
16
Dhe i mblodhën në një vend që hebraisht quhet ''Armagedon''.
17
Pastaj engjëlli i shtatë e derdhi kupën e tij në erë; dhe doli një zë i madh nga tempulli i qiellit, nga froni, duke thënë: ''U bë''.
18
Atëherë shkrepën zëra bubullima dhe vetëtima, dhe u bë një tërmet i madh, që i tillë nuk ishte bërë qëkurse u bënë njerëzit mbi tokë, një tërmet kaq fort i madh.
19
Dhe qyteti i madh u nda në tri pjesë dhe qytetet e kombeve ranë, Babilona e madhe u kujtua përpara Perëndisë, që t'i japë kupën e verës së zemërimit të tij të tërbuar.
20
Dhe çdo ishull iku, edhe malet nuk u gjetën më.
21
Dhe një breshër i madh, me peshë prej një talenti, ra nga qielli mbi njerëzit; edhe njerëzit blasfemuan Perëndinë për plagën e breshërit; sepse plaga e tij ishte me të vërtetë e madhe.Zbulesa 16:1

Zbulesa 16:2

Zbulesa 16:3

Zbulesa 16:4

Zbulesa 16:5

Zbulesa 16:6

Zbulesa 16:7

Zbulesa 16:8

Zbulesa 16:9

Zbulesa 16:10

Zbulesa 16:11

Zbulesa 16:12

Zbulesa 16:13

Zbulesa 16:14

Zbulesa 16:15

Zbulesa 16:16

Zbulesa 16:17

Zbulesa 16:18

Zbulesa 16:19

Zbulesa 16:20

Zbulesa 16:21Zbulesa 1 / Zbu 1

Zbulesa 2 / Zbu 2

Zbulesa 3 / Zbu 3

Zbulesa 4 / Zbu 4

Zbulesa 5 / Zbu 5

Zbulesa 6 / Zbu 6

Zbulesa 7 / Zbu 7

Zbulesa 8 / Zbu 8

Zbulesa 9 / Zbu 9

Zbulesa 10 / Zbu 10

Zbulesa 11 / Zbu 11

Zbulesa 12 / Zbu 12

Zbulesa 13 / Zbu 13

Zbulesa 14 / Zbu 14

Zbulesa 15 / Zbu 15

Zbulesa 16 / Zbu 16

Zbulesa 17 / Zbu 17

Zbulesa 18 / Zbu 18

Zbulesa 19 / Zbu 19

Zbulesa 20 / Zbu 20

Zbulesa 21 / Zbu 21

Zbulesa 22 / Zbu 22