English
A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Zbulesa 10

1
Ai kishte në dorë një libërth të hapur dhe vuri këmbën e tij të djathtë mbi det dhe të majtin mbi dhe,
2
dhe thirri me zë të madh si një luan që vrumbullon; dhe, si bërtiti, të shtatë bubullima bënë të dëgjohej ushtima e tyre.
3
Dhe kur të shtatë bubullimat bënë të dëgjohej ushtima e tyre, u gatita të shkruaj, por dëgjova një zë nga qielli që më thoshte: ''Vulosi gjërat që thonin të shtatë bubullimat dhe mos i shkruaj''.
4
Atëherë engjëlli që unë pashë që rrinte në këmbë mbi det e mbi dhe, ngriti dorën e djathtë drejt qiellit,
5
dhe bëri be për atë që rron në shekuj të shekujve, që krijoi qiellin dhe gjërat që janë në të, tokën dhe gjërat që janë në të, detin dhe gjërat që janë në të, se nuk do të vonohet më.
6
por në ditët kur engjëlli i shtatë të bëjë të dëgjohet zëri i tij, kur ai t'i bjerë borisë do të zbatohet misteri i Perëndisë, ashtu si ai e ua shpalli shërbëtorëve të tij, profetëve.
7
Dhe zëri që kisha dëgjuar nga qielli më foli përsëri dhe tha: "Shko, merr libërthin e hapur që ndodhet në dorën e engjëllit që rri mbi det e mbi dhe".
8
Dhe shkova tek engjëlli dhe i thashë: ''Më jep libërthin''. Dhe ai më tha: ''Merre dhe gllabëroje atë dhe ai do ta hidhërojë të brëndëshmet e tua, por në gojën tënde do të jetë i ëmbël si mjaltë''.
9
Dhe e mora libërthin nga dora e engjëllit, dhe si e gllabërova; dhe ishte në gojën time i ëmbël si mjaltë; dhe, mbasi e gllabërova, barku im u hidhërua.
10
Dhe ai më tha: ''Të duhet përsëri të profetizosh mbi shumë popuj, kombe, gjuhë dhe mbretër''.
11
Dhe m'u dha një kallam që i ngjante një shufre. Dhe engjëlli duke qëndruar në këmbë tha: ''Çohu dhe mat tempullin e Perëndisë, altarin dhe ata që adhurojnë atje,
Zbulesa 10:1
Zbulesa 10:2
Zbulesa 10:3
Zbulesa 10:4
Zbulesa 10:5
Zbulesa 10:6
Zbulesa 10:7
Zbulesa 10:8
Zbulesa 10:9
Zbulesa 10:10
Zbulesa 10:11
Zbulesa 1 / Zbu 1
Zbulesa 2 / Zbu 2
Zbulesa 3 / Zbu 3
Zbulesa 4 / Zbu 4
Zbulesa 5 / Zbu 5
Zbulesa 6 / Zbu 6
Zbulesa 7 / Zbu 7
Zbulesa 8 / Zbu 8
Zbulesa 9 / Zbu 9
Zbulesa 10 / Zbu 10
Zbulesa 11 / Zbu 11
Zbulesa 12 / Zbu 12
Zbulesa 13 / Zbu 13
Zbulesa 14 / Zbu 14
Zbulesa 15 / Zbu 15
Zbulesa 16 / Zbu 16
Zbulesa 17 / Zbu 17
Zbulesa 18 / Zbu 18
Zbulesa 19 / Zbu 19
Zbulesa 20 / Zbu 20
Zbulesa 21 / Zbu 21
Zbulesa 22 / Zbu 22