A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Nevojtore 21
Tri ditë më vonë po bëhej një dasmë në Kanë të Galilesë, dhe nëna e Jezusit ishte atje.
2
Edhe Jezusi me dishepujt e vet ishte ftuar në dasmë.
3
Duke qenë se mbaroi vera, nëna e Jezusit i tha: ''Nuk kanë më verë!''.
4
Jezusi i tha: ''Ç'ke me mua, o grua? Ora ime s'ka ardhur akoma!''.
5
Nëna e tij u tha shërbëtorëve: ''Bëni gjithçka që ai t'ju thotë!''.
6
Aty ishin gjashtë enë prej guri, që përdoreshin për pastrimin e Judenjve, dhe secila nxënte dy ose tri masa.
7
Jezusi u tha: ''Mbushni enët me ujë!''. Dhe ata i mbushën deri në grykë.
8
Pastaj u tha: ''Nxirreni tani dhe çojani të parit të festës''. Dhe ata ia çuan.
9
Dhe, mbasi i pari i festës e provoi ujin e shndërruar në verë (ai nuk e dinte nga vinte kjo verë, por e dinin mirë shërbëtorët që e kishin nxjerrë ujin), i pari i festës e thirri dhëndrin,
10
dhe i tha: ''Çdo njeri nxjerr në fillim verën më të mirë dhe, kur të ftuarit kanë pirë shumë, verën e keqe; ti, përkundrazi, e ke ruajtur verën e mirë deri tani!''.
11
Jezusi bëri këtë fillim të shenjave në Kanë të Galilesë dhe e shfaqi lavdinë e tij, dhe dishepujt e tij besuan në të.
12
Pas kësaj, ai zbriti në Kapernaum me nënën e tij, vëllezërit e tij dhe me dishepujt e tij; dhe ata qëndruan aty pak ditë.
13
Pra, Pashka e Judenjve ishte afër dhe Jezusi u ngjit në Jeruzalem.
14
Dhe në tempull gjeti ata që shisnin qe, dele e pëllumba dhe këmbyes monedhash duke ndenjur;
15
dhe si bëri një kamxhik me litarë, i dëboi të gjithë nga tempulli bashkë me qetë dhe delet, dhe ua hallakati paratë këmbyesve të monedhave dhe ua përmbysi tavolinat,
16
dhe shitësve të pëllumbave u tha: ''Hiqni këto gjëra që këtej; mos e bëni shtëpinë e Atit tim shtëpi tregtie!''.
17
Kështu dishepujve të tij i kujtohej se ishte shkruar: ''Zelli i shtëpisë sate më ka përpirë!''.
18
Atëherë Judenjtë u përgjigjën dhe i thanë: ''Ç'shenjë na tregon se i bën këto gjëra?''.
19
Jezusi u përgjigj dhe u tha atyre: ''Shkatërroni këtë tempull dhe unë për tri ditë do ta ngre përsëri!''.
20
Atëherë Judenjtë thanë: ''U deshën dyzet e gjashtë vjet që të ndërtohet ky tempull, dhe ti do ta ngresh për tri ditë?''.
21
Por ai fliste për tempullin e trupit të vet.
22
Kur, më pas, ai ishte ringjallur prej së vdekuri, dishepujt e vet u kujtuan se ai këtë ua kishtë thënë dhe u besuan Shkrimin dhe fjalëve që kishte thënë Jezusi.
23
Dhe kur qe në Jeruzalem për festën e Pashkës, shumë vetë besuan në emrin e tij duke parë shenjat që bënte,
24
por Jezusit nuk u zinte besë atyre, sepse i njihte të gjithë,
25
dhe sepse nuk kishte nevojë që ndokush të jepte dëshmi për njeriun, sepse ai e dinte ç'kishte përbrenda njeriut.Nevojtore 2:1
Nevojtore 2:2
Nevojtore 2:3
Nevojtore 2:4
Nevojtore 2:5
Nevojtore 2:6
Nevojtore 2:7
Nevojtore 2:8
Nevojtore 2:9
Nevojtore 2:10
Nevojtore 2:11
Nevojtore 2:12
Nevojtore 2:13
Nevojtore 2:14
Nevojtore 2:15
Nevojtore 2:16
Nevojtore 2:17
Nevojtore 2:18
Nevojtore 2:19
Nevojtore 2:20
Nevojtore 2:21
Nevojtore 2:22
Nevojtore 2:23
Nevojtore 2:24
Nevojtore 2:25


Nevojtore 1 / Nev 1
Nevojtore 2 / Nev 2
Nevojtore 3 / Nev 3
Nevojtore 4 / Nev 4
Nevojtore 5 / Nev 5
Nevojtore 6 / Nev 6
Nevojtore 7 / Nev 7
Nevojtore 8 / Nev 8
Nevojtore 9 / Nev 9
Nevojtore 10 / Nev 10
Nevojtore 11 / Nev 11
Nevojtore 12 / Nev 12
Nevojtore 13 / Nev 13
Nevojtore 14 / Nev 14
Nevojtore 15 / Nev 15
Nevojtore 16 / Nev 16
Nevojtore 17 / Nev 17
Nevojtore 18 / Nev 18
Nevojtore 19 / Nev 19
Nevojtore 20 / Nev 20
Nevojtore 21 / Nev 21