A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Jonah 21
Atëherë Jona iu lut Zotit, Perëndisë të tij, nga barku i peshkut dhe tha:
2
"Në fatkeqësinë time i thirra Zotit dhe ai m'u përgjigj; nga gjiri i Sheolit i thirra dhe ti e dëgjove zërin tim.
3
Më hodhe në një vend të thellë, në zemër të deteve, rryma më mori dhe gjithë dallgët e tua dhe valët e tua më kaluan sipër.
4
Atëherë thashë: U dëbova nga prania jote. Megjithatë do të shikoj akoma në drejtim të tempullit tënd të shenjtë.
5
Ujërat më kanë rrethuar deri në shpirt, humnera më ka mbështjellë, algat u mblodhën rreth kokës sime.
6
Zbrita deri në themelet e maleve, toka mbylli shufrat e saj pas meje për gjithnjë, por ti e ngrite jetën time nga gropa, o Zot, Perëndia im.
7
Kur shpirti im po ligështohej brenda meje, kujtova Zotin, dhe lutja ime arriti deri te ti, në tempullin tënd të shenjtë.
8
Ata që jepen pas kotësive të rreme braktisin vetë burimin e hirit të tyre.
9
Por unë me zëra lëvdimi do të ofroj flijime dhe do të plotësoj betimet që kam bërë. Shpëtimi i përket Zotit".
10
Atëherë Zoti i foli peshkut dhe peshku e volli Jonan në breg.Jonah 2:1

Jonah 2:2

Jonah 2:3

Jonah 2:4

Jonah 2:5

Jonah 2:6

Jonah 2:7

Jonah 2:8

Jonah 2:9

Jonah 2:10Jonah 1 / Jon 1

Jonah 2 / Jon 2

Jonah 3 / Jon 3

Jonah 4 / Jon 4