English
A A A A A
×
Shqiptare Bibla 1884
Levitiku 9
1
Ndodhi në ditën e tetë që Moisiu thirri Aaronin, bijtë e tij dhe pleqtë e Izraelit,
2
dhe i tha Aaronit: "Merr një viç për flijimin për mëkatin dhe një dash për një olokaust, që të dy pa të meta, dhe ofroji para Zotit.
3
Pastaj do t'u flasësh bijve të Izraelit, duke u thënë: Merrni një cjap për flijimin për mëkatin, një viç dhe një qengj, që të dy motakë, pa të meta, për një olokaust,
4
një dem të vogël dhe një dash për flijimin e falënderimit, për t'i flijuar përpara Zotit, dhe një ofertë ushqimesh, të përziera me vaj, sepse sot Zoti do t'ju shfaqet".
5
Dhe kështu ata sollën përpara çadrës së mbledhjes atë që Moisiu kishte urdhëruar; dhe tërë asamblea u afrua dhe qëndroi në këmbë përpara Zotit.
6
Atëherë Moisiu tha: "Kjo është ajo që Zoti ju ka urdhëruar; bëjeni dhe lavdia e Zotit do t'ju shfaqet".
7
Pastaj Moisiu i tha Aaronit: "Afroju altarit; paraqit flijimin tënd për mëkatin dhe olokaustin tënd, dhe bëj shlyerjen për vete dhe për popullin; paraqit gjithashtu ofertën e popullit dhe bëj shlyerjen për ata, siç ka urdhëruar Zoti".
8
Kështu Aaroni iu afrua altarit dhe theri viçin e flijimit për mëkatin, që e kishte për vete.
9
Pastaj bijtë e tij i paraqitën gjakun dhe ai ngjeu gishtin e tij në gjak dhe e vuri atë mbi brirët e altarit, dhe derdhi mbetjen e gjakut në bazën e altarit;
10
por dhjamin, veshkat dhe bulën e majme të mëlçisë të flijimit për mëkatin, i tymosi mbi altar ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
11
Mishin dhe lëkurën përkundrazi i dogji jashtë kampit.
12
Pastaj theri olokaustin; bijtë e Aaronit i dhanë gjakun dhe ai e spërkati rreth e qark mbi altarin.
13
Pastaj i dhanë olokaustin e bërë copë-copë dhe kokën; dhe ai i tymosi mbi altar.
14
Lau zorrët dhe këmbët dhe i tymosi bashkë me olokaustin mbi altar.
15
Pastaj paraqiti ofertën e popullit. Mori cjapin, që ishte flia për mëkatin e popullit, e theri dhe e ofroi për mëkatin, si ofertë të parë.
16
Pastaj paraqiti olokaustin dhe e ofroi sipas rregullit të caktuar.
17
Paraqiti pas kësaj blatimin e ushqimit; mori një grusht prej tij dhe e tymosi mbi altar, përveç olokaustit të mëngjesit.
18
Theri edhe demin e vogël dhe dashin, si flijim falënderimi për popullin. Bijtë e Aaronit i dhanë gjakun dhe ai e spërkati rreth e qark mbi altarin.
19
I paraqitën dhjamin e kaut, të dashit, bishtin e majmë, dhjamin që mbulon zorrët, veshkat dhe bulën e majme të mëlçisë;
20
vunë dhjamin mbi gjokset, dhe ai tymosi dhjamin mbi altar;
21
por gjokset dhe kofshën e djathtë Aaroni i tundi përpara Zotit si ofertë e tundur, sipas mënyrës që kishte urdhëruar Moisiu.
22
Pastaj Aaroni ngriti duart e tij drejt popullit dhe e bekoi; mbasi bëri flijimin për mëkatin, olokaustin dhe flijimin e falënderimit, zbriti nga altari.
23
Pastaj Moisiu dhe Aaroni hynë në çadrën e mbledhjes; pastaj dolën dhe bekuan popullin. Atëherë lavdia e Zotit iu shfaq tërë popullit.
24
Pastaj një zjarr doli nga prania e Zotit dhe konsumoi mbi altar olokaustin dhe dhjamin; tërë populli e pa, shpërtheu në britma gëzimi dhe u përul me fytyrë për tokë.
Levitiku 9:1
Levitiku 9:2
Levitiku 9:3
Levitiku 9:4
Levitiku 9:5
Levitiku 9:6
Levitiku 9:7
Levitiku 9:8
Levitiku 9:9
Levitiku 9:10
Levitiku 9:11
Levitiku 9:12
Levitiku 9:13
Levitiku 9:14
Levitiku 9:15
Levitiku 9:16
Levitiku 9:17
Levitiku 9:18
Levitiku 9:19
Levitiku 9:20
Levitiku 9:21
Levitiku 9:22
Levitiku 9:23
Levitiku 9:24
Levitiku 1 / Lev 1
Levitiku 2 / Lev 2
Levitiku 3 / Lev 3
Levitiku 4 / Lev 4
Levitiku 5 / Lev 5
Levitiku 6 / Lev 6
Levitiku 7 / Lev 7
Levitiku 8 / Lev 8
Levitiku 9 / Lev 9
Levitiku 10 / Lev 10
Levitiku 11 / Lev 11
Levitiku 12 / Lev 12
Levitiku 13 / Lev 13
Levitiku 14 / Lev 14
Levitiku 15 / Lev 15
Levitiku 16 / Lev 16
Levitiku 17 / Lev 17
Levitiku 18 / Lev 18
Levitiku 19 / Lev 19
Levitiku 20 / Lev 20
Levitiku 21 / Lev 21
Levitiku 22 / Lev 22
Levitiku 23 / Lev 23
Levitiku 24 / Lev 24
Levitiku 25 / Lev 25
Levitiku 26 / Lev 26
Levitiku 27 / Lev 27