English
A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Levitiku 12

1
Zoti i foli akoma Moisiut, duke thënë:
2
"Folu kështu bijve të Izraelit: Në qoftë se një grua mbetet me barrë dhe lind një mashkull, do të jetë e papastër për shtatë ditë, do të jetë e papastër si në ditët e zakoneve të saj.
3
Ditën e tetë do të rrethpritet mishi i prepucit të djalit.
4
Pastaj ajo do të rrijë akoma tridhjetë e tre ditë për të pastruar gjakun e saj; nuk do të prekë asnjë send të shenjtë dhe nuk do të hyjë në shenjtëroren, deri sa të plotësohen ditët e pastrimit të saj.
5
Por në rast se lind një vajzë, ajo do të jetë e papastër dy javë si në kohën e zakoneve të saj; dhe do të rrijë gjashtëdhjetë ditë për t'u pastruar nga gjaku.
6
Kur të plotësohen ditët e pastrimit të saj, pavarësisht në se është fjala për një djalë apo vajzë, do t'i çojë priftit, në hyrje të çadrës së mbledhjes, një qengj motak si olokaust dhe një pëllumb të ri o një turtull, si flijim për mëkatin.
7
Pastaj prifti do t'i ofrojë para Zotit dhe do të bëjë shlyerjen për të; dhe ajo do të jetë pastruar nga rrjedha e gjakut të saj. Ky është ligji për gruan që lind një mashkull apo një femër.
8
Dhe në rast se i mungojnë mjetet për të ofruar një qengj, do të marrë dy turtuj ose dy pëllumba të rinj, njërin si olokaust dhe tjetrin si flijimin e mëkatit. Prifti do të bëjë shlyerjen për të, dhe ajo do të jetë e pastër".
Levitiku 12:1
Levitiku 12:2
Levitiku 12:3
Levitiku 12:4
Levitiku 12:5
Levitiku 12:6
Levitiku 12:7
Levitiku 12:8
Levitiku 1 / Lev 1
Levitiku 2 / Lev 2
Levitiku 3 / Lev 3
Levitiku 4 / Lev 4
Levitiku 5 / Lev 5
Levitiku 6 / Lev 6
Levitiku 7 / Lev 7
Levitiku 8 / Lev 8
Levitiku 9 / Lev 9
Levitiku 10 / Lev 10
Levitiku 11 / Lev 11
Levitiku 12 / Lev 12
Levitiku 13 / Lev 13
Levitiku 14 / Lev 14
Levitiku 15 / Lev 15
Levitiku 16 / Lev 16
Levitiku 17 / Lev 17
Levitiku 18 / Lev 18
Levitiku 19 / Lev 19
Levitiku 20 / Lev 20
Levitiku 21 / Lev 21
Levitiku 22 / Lev 22
Levitiku 23 / Lev 23
Levitiku 24 / Lev 24
Levitiku 25 / Lev 25
Levitiku 26 / Lev 26
Levitiku 27 / Lev 27