A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Osea 81
"Bjeri borisë! Armiku do të vërsulet mbi shtëpinë e Zotit si një shqiponjë, sepse kanë shkelur besëlidhjen time dhe kanë marrë nëpër këmbë ligjin tim.
2
Izraeli do të më bërtasë: "O Perëndia im, ne të njohim!".
3
Izraeli ka hedhur poshtë të mirën, armiku do ta ndjekë.
4
Kanë bërë mbretër disa, por jo sipas dëshirës sime; kanë caktuar krerë, por pa dijeninë time; me argjendin e tyre dhe me arin e tyre kanë bërë idhuj, me qëllim që të shkatërrohen.
5
Ai ka hedhur poshtë viçin tënd, o Samari. Zemërimi im u ndez kundër tyre. Deri kur do të jenë të paaftë për pastërti?
6
Edhe ky viç vjen nga Izraeli; e ka bërë një artizan dhe nuk është një perëndi; prandaj viçi i Samarisë do të bëhet copë-copë.
7
Meqenëse mbjellin erë, do të korrin furtunë. Kërcelli i grurit nuk do të bëjë kalli dhe nuk do të prodhojë grurë; edhe në se do të prodhojë, do ta hanë të huajt.
8
Izraelin po e gllabërojnë; ata janë bërë midis kombeve si një vazo e përçmuar.
9
Sepse janë ngjitur në Asiri, si një gomar i egër që jeton i vetmuar. Efraimi gjeti dashnorë me anë dhuratash.
10
Megjithëse ka gjetur dashnorë midis kombeve, tani unë do t'i mbledh dhe do të fillojnë të pakësohen nën barrën e mbretit të princave.
11
Sepse Efraimi ka shumuar altarët për të mëkatuar, ata janë bërë për të altare mëkati.
12
Kam shkruar për të gjërat e mëdha të ligjit tim, por ato u konsideruan si një gjë e çudishme.
13
Sa për flijimet që më ofrojnë, ata bëjnë fli mish dhe e hanë; por Zoti nuk i pëlqen. Tani ai do të kujtojë paudhësinë e tyre dhe do të ndëshkojë mëkatet e tyre: ata do të kthehen në Egjipt.
14
Izraeli ka harruar atë që e ka bërë dhe ka ndërtuar pallate; Juda ka shumuar qytetet e fortifikuara; por unë do të dërgoj zjarrin mbi qytetet e tij, i cili do t'i gllabërojë kështjellat e tij".Osea 8:1

Osea 8:2

Osea 8:3

Osea 8:4

Osea 8:5

Osea 8:6

Osea 8:7

Osea 8:8

Osea 8:9

Osea 8:10

Osea 8:11

Osea 8:12

Osea 8:13

Osea 8:14Osea 1 / Osea 1

Osea 2 / Osea 2

Osea 3 / Osea 3

Osea 4 / Osea 4

Osea 5 / Osea 5

Osea 6 / Osea 6

Osea 7 / Osea 7

Osea 8 / Osea 8

Osea 9 / Osea 9

Osea 10 / Osea 10

Osea 11 / Osea 11

Osea 12 / Osea 12

Osea 13 / Osea 13

Osea 14 / Osea 14