A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Kënga e Solomonit 21
Unë jam trëndafili i Sharonit, zambaku i luginave.
2
Si një zambak midis gjembave, ashtu është mikesha ime midis vajzave.
3
Si një mollë midis pemëve të pyllit kështu është i dashuri im midis të rinjve. Kam dëshëruar shumë të rri në hijen e tij dhe aty jam ulur, fryti i tij ishte i ëmbël në gojën time.
4
Më çoi në shtëpinë e banketit dhe flamuri i tij mbi mua është dashuria.
5
Më mbani me pite rrushi, më përtërini me mollë, sepse unë vuaj nga dashuria.
6
Dora e tij e majtë është poshtë kokës sime, dora e tij e djathtë më përqafon.
7
Ju përgjërohem, o bija të Jeruzalemit, për gazelat dhe sutat fushave, mos e ngacmoni dhe mos e zgjoni dashurinë time, deri sa kështu t'i pëlqejë
8
Ja zëri i të dashurit tim! Ja, ai vjen duke kërcyer mbi malet, duke u hedhur mbi kodrat.
9
I dashuri im i përngjan një gazele apo një dreri të ri. Ja ku është prapa murit tonë, shikon nga dritaret, hedh vështrime nëpërmjet hekurave të tyre.
10
I dashuri im më ka folur dhe më ka thënë: "Çohu, mikja ime, e bukura ime, dhe eja!
11
Sepse, ja, dimri ka kaluar, shiu pushoi, iku.
12
Lulet duken mbi tokë, koha e të kënduarit erdhi, dhe në vendin tonë dëgjohet zëri i turtulleshës.
13
Fiku nxjerr fiqtë e tij të papjekur, vreshtat në lulëzim përhapin një aromë të këndshme. Çohu, mikja ime, e bukura ime, dhe eja.
14
O pëllumbesha ime, që rri në të çarat e shkëmbinjve, në strukat e rrëmoreve, ma trego fytyrën tënde, më bëj ta dëgjoj zërin tënd, sepse zëri yt është i këndshëm dhe fytyra jote është e hijshme".
15
I zini dhelprat, dhelprat e vogla që dëmtojnë vreshtat, sepse vreshtat tona janë në lulëzim.
16
I dashuri im është imi, dhe unë jam e tij; ai e kullot kopenë midis zambakëve.
17
Para se të fryjë flladi i ditës dhe hijet të ikin, kthehu, i dashuri im, dhe sillu si një gazelë o një drenushë mbi malet që na ndajnë.Kënga e Solomonit 2:1
Kënga e Solomonit 2:2
Kënga e Solomonit 2:3
Kënga e Solomonit 2:4
Kënga e Solomonit 2:5
Kënga e Solomonit 2:6
Kënga e Solomonit 2:7
Kënga e Solomonit 2:8
Kënga e Solomonit 2:9
Kënga e Solomonit 2:10
Kënga e Solomonit 2:11
Kënga e Solomonit 2:12
Kënga e Solomonit 2:13
Kënga e Solomonit 2:14
Kënga e Solomonit 2:15
Kënga e Solomonit 2:16
Kënga e Solomonit 2:17


Kënga e Solomonit 1 / KëSo 1
Kënga e Solomonit 2 / KëSo 2
Kënga e Solomonit 3 / KëSo 3
Kënga e Solomonit 4 / KëSo 4
Kënga e Solomonit 5 / KëSo 5
Kënga e Solomonit 6 / KëSo 6
Kënga e Solomonit 7 / KëSo 7
Kënga e Solomonit 8 / KëSo 8