English
A A A A A
×
Shqiptare Bibla 1884
Predikuesi 10
1
Mizat e ngordhura e qelbin vajin e parfumierit; kështu pak marrëzi prish vlerën e diturisë dhe të lavdisë.
2
Zemra e të urtit është në të djathtë të tij, por zemra e budallait është në të majtë të tij.
3
Edhe kur budallai ecën rrugës, arsyeja i mungon dhe u tregon të gjithëve se është budalla.
4
Në qoftë se zemërimi i një mbreti ndizet kundër teje, mos e lër vendin tënd, sepse gjakftohtësia i fashit fyerjet edhe kur janë të rënda;
5
Éshtë një e keqe që kam parë nën diell, një gabim që vjen nga ai që qeveris;
6
marrëzia është vënë në detyra të larta, ndërsa të pasurit ulen në vënde të ulëta.
7
Kam parë shërbëtorë mbi kuaj dhe princa të ecin më këmbë si shërbëtorë.
8
Kush çel një gropë mund të bjerë brënda dhe kush rrëzon një mur mund të kafshohet nga një gjarpër.
9
Kush zhvendos gurë mund të plagoset dhe kush çan drutë vihet në rrezik.
10
Në qoftë se sëpata topitet dhe nuk mprehet, duhet të përdoret me më tepër forcë; por dituria ka epërsinë t'ia dalë gjithnjë mbarë.
11
Në qoftë se gjarpëri kafshon sepse nuk është magjepsur, magjistari bëhet i kotë.
12
Fjalët e gojës të të urtit janë plot hir, por buzët e budallait e shkatërrojnë.
13
Fillimi i ligjëratës së tij është budallallëk dhe fundi është marrëzi e dëmshme.
14
Edhe sikur budallai t'i shumojë fjalët e tij, njeriu nuk di se çfarë do të ndodhë; kush mund t'i thotë çfarë do të ndodhë pas tij?
15
Lodhja e budallait e rraskapit, sepse ai nuk di as si të shkojë në qytet.
16
Mjerë ti, o vend, mbreti i të cilit është një fëmijë dhe princat e tij ia shtrojnë që në mëngjes!
17
Lum ti, o vend, që ke mbret nga një soj fisnik, dhe princa që hanë në kohën e duhur për të vënë në vend forcat e tyre dhe jo për t'u dehur!
18
Për shkak të përtacisë trarët e shtëpisë rrëzohen dhe gjerbon për shkak të plogështisë së duarve.
19
Një banket shtrohet për t'u dëfryer dhe vera i jep gaz jetës, por paraja i përgjigjet çdo nevojtari.
20
Mos mallko mbretin as me mend dhe mos mallko të pasurin në dhomën tënde të fjetjes, sepse një zog i qiellit mund ta çojë larg zërin tënd, dhe një zog që fluturon mund ta bëjë të ditur këtë gjë.
Predikuesi 10:1
Predikuesi 10:2
Predikuesi 10:3
Predikuesi 10:4
Predikuesi 10:5
Predikuesi 10:6
Predikuesi 10:7
Predikuesi 10:8
Predikuesi 10:9
Predikuesi 10:10
Predikuesi 10:11
Predikuesi 10:12
Predikuesi 10:13
Predikuesi 10:14
Predikuesi 10:15
Predikuesi 10:16
Predikuesi 10:17
Predikuesi 10:18
Predikuesi 10:19
Predikuesi 10:20
Predikuesi 1 / Pred 1
Predikuesi 2 / Pred 2
Predikuesi 3 / Pred 3
Predikuesi 4 / Pred 4
Predikuesi 5 / Pred 5
Predikuesi 6 / Pred 6
Predikuesi 7 / Pred 7
Predikuesi 8 / Pred 8
Predikuesi 9 / Pred 9
Predikuesi 10 / Pred 10
Predikuesi 11 / Pred 11
Predikuesi 12 / Pred 12