A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Fjalët e Urta 7

1
Biri im, ruaji fjalët e mia dhe urdhërimet e mia në veten tënde,
2
Ruaji urdhërimet e mia dhe ke për të jetuar; ruaji mësimet e mia si bebja e syve të tu.
3
Lidhi ndër gishta, shkruaji mbi tabelën e zemrës sate.
4
Thuaji diturisë: "Ti je motra ime" dhe quaje "shok" gjykimin,
5
me qëllim që të të ruajnë nga gruaja e tjetrit nga gruaja e huaj që përdor fjalë lajkatare.
6
Nga dritarja e shtëpisë sime shikoja nëpër parmakët prej hekuri
7
dhe pashë midis budallenjve; dallova midis të rinjve një djalë të ri që s'kishte gjykim,
8
që kalonte nëpër rrugë pranë qoshes të gruas së huaj dhe drejtohej nga shtëpia e saj,
9
në muzg, kur po ngryste dita, ndërsa zbriste nata e zezë dhe e errët.
10
I doli para një grua e veshur si prostitutë dhe dinake;
11
ajo është turbulluese dhe provokuese, dhe nuk di t'i mbajë këmbët në shtëpinë e saj;
12
herë mbi rrugë, herë në sheshet qëndron në pritë në çdo qoshe.
13
Kështu e zuri dhe e puthi, pastaj me paturpësi tha:
14
"Duhet të bëja flijimet e falenderimit; pikërisht sot i plotësova zotimet e mia;
15
prandaj të dola para që të të kërkoj dhe të gjeta.
16
E zbukurova shtratin tim me një mbulesë si sixhade, me li të ngjyrosur nga Egjipti;
17
e parfumova shtratin tim me mirrë, me aloe dhe me kanellë.
18
Eja, të dehemi me dashuri deri në mëngjes, të kënaqemi në qejfe dashurie,
19
sepse burri im nuk është në shtëpi, por ka shkuar në një udhëtim të gjatë;
20
ka marrë me vete një thes të vogël me pare dhe do të kthehet në shtëpi vetëm kur të jetë hëna e plotë".
21
Ajo e mashtroi me fjalë bindëse, e tërhoqi me ëmbëlsinë e buzëve të saj.
22
Ai e ndoqi pa mëdyshje, si një ka që shkon në thertore, si një i lidhur në dënimin e budallait,
23
deri sa një shigjetë nuk i shpon mëlçinë; ai nxiton si një zog, pa ditur që një lak është ngritur kundër jetës së tij.
24
Prandaj, bij të mi, më dëgjoni, kushtojuni kujdes fjalëve të gojës sime.
25
Zemra jote të mos shkojë pas rrugëve të saj, mos devijo nëpër shtigjet e saj,
26
sepse ka rrëzuar shumë të plagosur për vdekje, dhe tërë ata që ajo ka vrarë ishin burra të fortë.
27
Shtëpia e saj është rruga e Sheolit që zbret në thellësitë e vdekjes.
Fjalët e Urta 7:1
Fjalët e Urta 7:2
Fjalët e Urta 7:3
Fjalët e Urta 7:4
Fjalët e Urta 7:5
Fjalët e Urta 7:6
Fjalët e Urta 7:7
Fjalët e Urta 7:8
Fjalët e Urta 7:9
Fjalët e Urta 7:10
Fjalët e Urta 7:11
Fjalët e Urta 7:12
Fjalët e Urta 7:13
Fjalët e Urta 7:14
Fjalët e Urta 7:15
Fjalët e Urta 7:16
Fjalët e Urta 7:17
Fjalët e Urta 7:18
Fjalët e Urta 7:19
Fjalët e Urta 7:20
Fjalët e Urta 7:21
Fjalët e Urta 7:22
Fjalët e Urta 7:23
Fjalët e Urta 7:24
Fjalët e Urta 7:25
Fjalët e Urta 7:26
Fjalët e Urta 7:27
Fjalët e Urta 1 / FjUr 1
Fjalët e Urta 2 / FjUr 2
Fjalët e Urta 3 / FjUr 3
Fjalët e Urta 4 / FjUr 4
Fjalët e Urta 5 / FjUr 5
Fjalët e Urta 6 / FjUr 6
Fjalët e Urta 7 / FjUr 7
Fjalët e Urta 8 / FjUr 8
Fjalët e Urta 9 / FjUr 9
Fjalët e Urta 10 / FjUr 10
Fjalët e Urta 11 / FjUr 11
Fjalët e Urta 12 / FjUr 12
Fjalët e Urta 13 / FjUr 13
Fjalët e Urta 14 / FjUr 14
Fjalët e Urta 15 / FjUr 15
Fjalët e Urta 16 / FjUr 16
Fjalët e Urta 17 / FjUr 17
Fjalët e Urta 18 / FjUr 18
Fjalët e Urta 19 / FjUr 19
Fjalët e Urta 20 / FjUr 20
Fjalët e Urta 21 / FjUr 21
Fjalët e Urta 22 / FjUr 22
Fjalët e Urta 23 / FjUr 23
Fjalët e Urta 24 / FjUr 24
Fjalët e Urta 25 / FjUr 25
Fjalët e Urta 26 / FjUr 26
Fjalët e Urta 27 / FjUr 27
Fjalët e Urta 28 / FjUr 28
Fjalët e Urta 29 / FjUr 29
Fjalët e Urta 30 / FjUr 30
Fjalët e Urta 31 / FjUr 31