English
A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Fjalët e Urta 18

1
Kush veçohet kërkon kënaqësinë e tij dhe zemërohet kundër gjithë diturisë së vërtetë.
2
Budallai nuk gjen kënaqësi te maturia, por vetëm në të vënit në dukje të zemrës së tij.
3
Kur vjen i pabesi vjen edhe përçmimi dhe bashkë me humbjen e nderit vjen turpi.
4
Fjalët e gojës së një njeriu janë ujëra të thella; burimi i diturisë është si një rrjedhë uji që shkon duke gurgulluar.
5
Nuk është mirë të preferosh të pabesin, apo të shkaktosh humbjen e të drejtit në gjyq.
6
Buzët e budallait të çojnë në grindje, dhe goja e tij kërkon goditje.
7
Goja e budallait është shkatërrimi i tij dhe buzët e tij janë një lak për jetën e tij.
8
Fjalët e shpifësit janë si një gjellë shumë e shijshme që zbret thellë në zorrë.
9
Edhe ai që është përtac në punën e tij është vëlla i planprishësit.
10
Emri i Zotit është një kala e fortë, tek ai turret i drejti dhe gjen siguri.
11
Pasuria e kamësit është qyteti i tij i fortë dhe simbas mendimit të tij ajo është si një mur i lartë.
12
Përpara shkatërrimit, zemra e njeriut ngrihet, por para lavdisë vjen përulësia.
13
Kush jep përgjigje për një çështje para se ta ketë dëgjuar, tregon marrëzinë e tij për turp të vet.
14
Fryma e njeriut i jep krahë në sëmundjen e tij, por kush mund ta ngrerë një frymë të demoralizuar?
15
Zemra e njeriut të matur fiton dituri, edhe veshi i të urtëve kërkon diturinë.
16
Dhurata e njeriut i hap rrugën dhe e çon në prani të të mëdhenjve.
17
I pari që mbron çështjen e vet duket sikur ka të drejtë; por pastaj vjen tjetri dhe e shqyrton.
18
Fati u jep fund grindjeve dhe i ndan të fuqishmit.
19
Një vëlla i fyer është si një qytet i fortë; dhe grindjet janë si shulat e një kalaje.
20
Njeriu e ngop barkun me frytin e gojës së tij, ai ngopet me prodhimin e buzëve të tij.
21
Vdekja dhe jeta janë nën pushtetin e gjuhës; ata që e duan do të hanë frytet e saj.
22
Kush ka gjetur grua ka gjetur një gjë të mirë dhe ka siguruar një favor nga Zoti.
23
I varfëri flet duke u lutur, kurse i pasuri përgjigjet me ashpërsi.
24
Njeriu që ka shumë miq duhet gjithashtu të tregohet mik, por është një mik që është më i lidhur se një vëlla.
Fjalët e Urta 18:1
Fjalët e Urta 18:2
Fjalët e Urta 18:3
Fjalët e Urta 18:4
Fjalët e Urta 18:5
Fjalët e Urta 18:6
Fjalët e Urta 18:7
Fjalët e Urta 18:8
Fjalët e Urta 18:9
Fjalët e Urta 18:10
Fjalët e Urta 18:11
Fjalët e Urta 18:12
Fjalët e Urta 18:13
Fjalët e Urta 18:14
Fjalët e Urta 18:15
Fjalët e Urta 18:16
Fjalët e Urta 18:17
Fjalët e Urta 18:18
Fjalët e Urta 18:19
Fjalët e Urta 18:20
Fjalët e Urta 18:21
Fjalët e Urta 18:22
Fjalët e Urta 18:23
Fjalët e Urta 18:24
Fjalët e Urta 1 / FjUr 1
Fjalët e Urta 2 / FjUr 2
Fjalët e Urta 3 / FjUr 3
Fjalët e Urta 4 / FjUr 4
Fjalët e Urta 5 / FjUr 5
Fjalët e Urta 6 / FjUr 6
Fjalët e Urta 7 / FjUr 7
Fjalët e Urta 8 / FjUr 8
Fjalët e Urta 9 / FjUr 9
Fjalët e Urta 10 / FjUr 10
Fjalët e Urta 11 / FjUr 11
Fjalët e Urta 12 / FjUr 12
Fjalët e Urta 13 / FjUr 13
Fjalët e Urta 14 / FjUr 14
Fjalët e Urta 15 / FjUr 15
Fjalët e Urta 16 / FjUr 16
Fjalët e Urta 17 / FjUr 17
Fjalët e Urta 18 / FjUr 18
Fjalët e Urta 19 / FjUr 19
Fjalët e Urta 20 / FjUr 20
Fjalët e Urta 21 / FjUr 21
Fjalët e Urta 22 / FjUr 22
Fjalët e Urta 23 / FjUr 23
Fjalët e Urta 24 / FjUr 24
Fjalët e Urta 25 / FjUr 25
Fjalët e Urta 26 / FjUr 26
Fjalët e Urta 27 / FjUr 27
Fjalët e Urta 28 / FjUr 28
Fjalët e Urta 29 / FjUr 29
Fjalët e Urta 30 / FjUr 30
Fjalët e Urta 31 / FjUr 31