A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Eksod 401
Pastaj Zoti i foli Moisiut, duke thënë:
2
"Ditën e parë të muajit të parë do të ngresh tabernakullin, çadrën e mbledhjes.
3
Do të vendosësh atje arkën e dëshmisë dhe do ta fshehësh arkën me një vel.
4
Do të sjellësh brenda tryezën dhe do të vendosësh mbi të gjërat që duhen; do të sjellësh gjithashtu shandanin dhe do të ndezësh llambat e tij.
5
Do të vendosësh altarin e artë për temjanin përpara arkës së dëshmisë, dhe do të vësh perden në hyrje të tabernakullit.
6
Do ta vësh altarin e olokausteve para hyrjes së tabernakullit, të çadrës së mbledhjes.
7
Do ta vendosësh legenin midis çadrës së mbledhjes dhe altarit dhe do të vësh ujë në të.
8
Do t'i vendosësh perdet e oborrit rreth e qark dhe do të vësh një perde në hyrje të oborrit.
9
Pastaj do të marrësh vajin e vajosjes dhe do të vajosh tabernakullin dhe tërë gjërat që ndodhen aty, dhe do ta shenjtërosh me të gjitha veglat e tij; dhe do të jetë i shenjtë.
10
Do të vajosh altarin e olokausteve dhe tërë orenditë e tij; do të shenjtërosh kështu altarin dhe altari do të jetë shumë i shenjtë.
11
Do të vajosh edhe legenin me të gjithë bazën e tij dhe do ta shenjtërosh.
12
Pastaj do të afrosh Aaronin dhe bijtë e tij në hyrje të çadrës së mbledhjes dhe do t'i lash me ujë.
13
Do ta veshësh Aaronin me rrobat e shenjta, do ta vajosh dhe do ta shenjtërosh, që të më shërbejë si prift.
14
Do të afrosh edhe bijtë e tij dhe do t'i veshësh me tunika,
15
do t'i vajosh ashtu si do të kesh vajuar atin e tyre, që të më shërbejnë si priftërinj; vajisja e tyre do t'u japë priftëri përjetë, brez pas brezi".
16
Moisiu ashtu veproi; bëri pikërisht të gjitha ato që Zoti i kishte urdhëruar.
17
Kështu ditën e parë të muajit të parë të vitit të dytë, u ndërtua tabernakulli.
18
Moisiu e ngriti tabernakullin, hodhi bazat e tij, sistemoi dërrasat e tij, i vuri traversat e tij dhe ngriti shtyllat e tij.
19
Mbi tabernakullin shtriu perden dhe mbi këtë vendosi mbulesën e çadrës, ashtu siç e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
20
Pastaj mori dëshminë dhe e vendosi brenda arkës, u vuri shtizat unazave të arkës, dhe e vuri pajtuesin mbi arkë;
21
e çoi arkën në tabernakull, e vari velin e perdes dhe kështu fshehu arkën e dëshmisë, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
22
Vendosi gjithashtu tryezën në çadrën e mbledhjes, në krahun verior të tabernakullit, jashtë velit.
23
Vendosi sipër me rregull bukën përpara Zotit, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
24
Pastaj vuri shandanin në çadrën e mbledhjes, përballë tryezës, nga ana jugore e tabernakullit;
25
dhe ndezi llambat përpara Zotit, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
26
Pastaj vuri altarin e artë në çadrën e mbledhjes, përpara velit,
27
dhe mbi të dogji temjanin e parfumuar, ashtu siç e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
28
Vuri gjithashtu perden në hyrje të tabernakullit.
29
Pastaj vendosi altarin e olokausteve në hyrje të tabernakullit, të çadrës së mbledhjes, dhe mbi të ofroi olokaustin dhe blatimin, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
30
Pastaj vuri legenin midis çadrës së mbledhjes dhe altarit dhe e mbushi me ujë për t'u larë.
31
Dhe me këtë ujë, Moisiu, Aaroni dhe bijtë e tij lanë duart dhe këmbët;
32
kur hynin në çadrën e mbledhjes dhe kur i afroheshin altarit, ata laheshin, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
33
Ndërtoi gjithashtu oborrin rreth tabernakullit dhe altarit dhe vuri perden në hyrje të oborrit. Kështu Moisiu e përfundoi punën e tij.
34
Atëherë reja e mbuloi çadrën e mbledhjes dhe lavdia e Zotit e mbushi tabernakullin.
35
Dhe Moisiu nuk mundi të hyjë në çadrën e mbledhjes, sepse reja e kishte mbuluar nga sipër dhe lavdia e Zotit mbushte tabernakullin.
36
Në të tëra zhvendosjet e tyre, kur reja ngrihej mbi tabernakullin, bijtë e Izraelit niseshin;
37
por në rast se reja nuk ngrihej, nuk niseshin deri ditën që ajo të ngrihej.
38
Sepse reja e Zotit qëndronte mbi tabernakullin gjatë ditës, dhe natën mbi të qëndronte një zjarr, para syve të të gjithë shtëpisë së Izraelit, gjatë gjithë zhvendosjeve së tyre.?Eksod 40:1

Eksod 40:2

Eksod 40:3

Eksod 40:4

Eksod 40:5

Eksod 40:6

Eksod 40:7

Eksod 40:8

Eksod 40:9

Eksod 40:10

Eksod 40:11

Eksod 40:12

Eksod 40:13

Eksod 40:14

Eksod 40:15

Eksod 40:16

Eksod 40:17

Eksod 40:18

Eksod 40:19

Eksod 40:20

Eksod 40:21

Eksod 40:22

Eksod 40:23

Eksod 40:24

Eksod 40:25

Eksod 40:26

Eksod 40:27

Eksod 40:28

Eksod 40:29

Eksod 40:30

Eksod 40:31

Eksod 40:32

Eksod 40:33

Eksod 40:34

Eksod 40:35

Eksod 40:36

Eksod 40:37

Eksod 40:38Eksod 1 / Eks 1

Eksod 2 / Eks 2

Eksod 3 / Eks 3

Eksod 4 / Eks 4

Eksod 5 / Eks 5

Eksod 6 / Eks 6

Eksod 7 / Eks 7

Eksod 8 / Eks 8

Eksod 9 / Eks 9

Eksod 10 / Eks 10

Eksod 11 / Eks 11

Eksod 12 / Eks 12

Eksod 13 / Eks 13

Eksod 14 / Eks 14

Eksod 15 / Eks 15

Eksod 16 / Eks 16

Eksod 17 / Eks 17

Eksod 18 / Eks 18

Eksod 19 / Eks 19

Eksod 20 / Eks 20

Eksod 21 / Eks 21

Eksod 22 / Eks 22

Eksod 23 / Eks 23

Eksod 24 / Eks 24

Eksod 25 / Eks 25

Eksod 26 / Eks 26

Eksod 27 / Eks 27

Eksod 28 / Eks 28

Eksod 29 / Eks 29

Eksod 30 / Eks 30

Eksod 31 / Eks 31

Eksod 32 / Eks 32

Eksod 33 / Eks 33

Eksod 34 / Eks 34

Eksod 35 / Eks 35

Eksod 36 / Eks 36

Eksod 37 / Eks 37

Eksod 38 / Eks 38

Eksod 39 / Eks 39

Eksod 40 / Eks 40