A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Eksod 21
Por një njeri i shtëpisë së Levit shkoi e mori për grua një bijë të Levit.
2
Dhe gruaja u ngjiz dhe lindi një bir; dhe, duke parë që ishte i bukur, e mbajti fshehur tre muaj.
3
Por, kur nuk mundi ta mbante më të fshehur, mori një kanistër prej xunkthi, e leu me bitum dhe katran, vendosi në të fëmijën dhe e la në kallamishtën në bregun e lumit.
4
Motra e fëmijës rrinte në një farë largësie për të mësuar se çfarë do t'i ndodhte.
5
Por vajza e Faraonit zbriti për t'u larë në lumë, ndërsa shërbëtoret e saj shëtisnin buzë lumit. Ajo pa kanistrën në kallamishte dhe dërgoi shërbëtoren e saj ta marrë.
6
E hapi dhe pa fëmijën; dhe ja, i vogli po qante; asaj iu dhimbs dhe tha: "Ky është një fëmijë hebre".
7
Atëherë motra e fëmijës i tha bijës së Faraonit: "A duhet të shkoj të thërras një tajë nga gratë hebre që ta mëndë këtë fëmijë për ty?".
8
E bija e Faraonit iu përgjegj: "Shko". Dhe vajza shkoi të thërrasë nënën e fëmijës.
9
Dhe bija e Faraonit i tha: "Merre me vete këtë fëmijë, mënde për mua, dhe unë do të të jap pagën tënde". Kështu gruaja e mori fëmijën dhe e mëndi.
10
Kur fëmija u rrit, ajo ia çoi bijës së Faraonit; ai u bë bir i saj dhe ajo e quajti Moisi, duke thënë: "Sepse unë e nxora nga uji".
11
Në ato ditë, kur Moisiu ishte rritur, ndodhi që ai doli për të gjetur vëllezërit e tij dhe vuri re se bënin punë të rënda; dhe pa një Egjiptas që po rrihte një burrë hebre, një nga vëllezërit e tij.
12
Dhe vështroi andej e këtej dhe, duke parë se nuk kishte njeri, e vrau Egjiptasin dhe e fshehu pastaj nën rërë.
13
Ditën e nesërme doli dhe pa dy burra hebrenj që po grindeshin; ai i tha atij që kishte faj: "Pse e rreh shokun tënd?".
14
Por ai iu përgjigj: "Kush të ka vënë prijës dhe gjykatës mbi ne? Mos do të më vrasësh siç vrave Egjiptasin?". Atëherë Moisiu u tremb, dhe tha: "Me siguri kjo gjë dihet nga të gjithë".
15
Kur Faraoni dëgjoi të flitej për ngjarjen, kërkoi të vrasë Moisiun; por Moisiu iku nga prania e Faraonit dhe u vendos në vendin e Madianit; dhe u ul afër një pusi.
16
Por prifti i Madianit kishte shtatë bija; dhe ato erdhën për të mbushur ujë dhe për të mbushur koritat për t'i dhënë të pijë kopesë së atit të tyre.
17
Por erdhën disa barinj dhe i përzunë. Atëherë Moisiu u ngrit dhe u erdhi në ndihmë, duke i dhënë të pijë kopesë së tyre.
18
Kur shkuan te Reueli, ati i tyre, ai u tha: "Vallë si u kthyet kaq shpejt sot?".
19
Ato u përgjigjën: "Një Egjiptas na liroi nga duart e barinjve; përveç kësaj mbushi ujë për ne dhe i dha të pijë kopesë".
20
Atëherë ai u tha bijave të tij: "Po ai ku është? Pse e latë këtë njeri? Thirreni, të vijë të hajë".
21
Dhe Moisiu pranoi të banojë tek ai njeri; dhe ai i dha Moisiut për grua bijën e tij, Seforën.
22
Pastaj ajo lindi një bir që ai e quajti Gershom, sepse tha: "Unë jam mik në dhe të huaj".
23
Por ndodhi që, mbas një kohe të gjatë vdiq mbreti i Egjiptit, dhe bijtë e Izraelit rënkonin për shkak të skllavërisë; ata bërtitën dhe britma e tyre për shkak të skllavërisë u ngjit deri tek Perëndia.
24
Kështu Perëndia dëgjoi rënkimin e tyre, dhe Perëndisë iu kujtua besëlidhja që kishte përfunduar me Abrahamin, me Isakun dhe me Jakobin.
25
Dhe Perëndia shikoi bijtë e Izraelit, dhe Perëndia u kujdes për ta.Eksod 2:1

Eksod 2:2

Eksod 2:3

Eksod 2:4

Eksod 2:5

Eksod 2:6

Eksod 2:7

Eksod 2:8

Eksod 2:9

Eksod 2:10

Eksod 2:11

Eksod 2:12

Eksod 2:13

Eksod 2:14

Eksod 2:15

Eksod 2:16

Eksod 2:17

Eksod 2:18

Eksod 2:19

Eksod 2:20

Eksod 2:21

Eksod 2:22

Eksod 2:23

Eksod 2:24

Eksod 2:25Eksod 1 / Eks 1

Eksod 2 / Eks 2

Eksod 3 / Eks 3

Eksod 4 / Eks 4

Eksod 5 / Eks 5

Eksod 6 / Eks 6

Eksod 7 / Eks 7

Eksod 8 / Eks 8

Eksod 9 / Eks 9

Eksod 10 / Eks 10

Eksod 11 / Eks 11

Eksod 12 / Eks 12

Eksod 13 / Eks 13

Eksod 14 / Eks 14

Eksod 15 / Eks 15

Eksod 16 / Eks 16

Eksod 17 / Eks 17

Eksod 18 / Eks 18

Eksod 19 / Eks 19

Eksod 20 / Eks 20

Eksod 21 / Eks 21

Eksod 22 / Eks 22

Eksod 23 / Eks 23

Eksod 24 / Eks 24

Eksod 25 / Eks 25

Eksod 26 / Eks 26

Eksod 27 / Eks 27

Eksod 28 / Eks 28

Eksod 29 / Eks 29

Eksod 30 / Eks 30

Eksod 31 / Eks 31

Eksod 32 / Eks 32

Eksod 33 / Eks 33

Eksod 34 / Eks 34

Eksod 35 / Eks 35

Eksod 36 / Eks 36

Eksod 37 / Eks 37

Eksod 38 / Eks 38

Eksod 39 / Eks 39

Eksod 40 / Eks 40