Dhiata e Vjetër
Dhiata e Re
Shqiptare Bibla 1884

Psalmet 114

1

Kur Izraeli doli nga Egjipti dhe shtëpia e Jakobit nga një popull që fliste një gjuhë të huaj,

2

Juda u bë shenjtorja e tij dhe Izraeli zotërimi i tij.

3

Deti e pa dhe iku, Jordani u kthye prapa.

4

Malet u hodhën si desh dhe kodrat si qengja.

5

Ç'pate ti, o det, që ike, dhe ti, o Jordan, që u ktheve prapa?

6

Dhe ju, o male, që u hodhët si desh, dhe ju, o kodra, si qengja?

7

Dridhu, o tokë, në prani të Zotit, në prani të Perëndisë të Jakobit,

8

që e shndërroi shkëmbin në liqen, shkrepin në një burim uji.

Albanian Bible 1884
Public Domain 1884