Dhiata e Vjetër
Dhiata e Re
Shqiptare Bibla 1884

Punë 8

1

Atëherë Bildadi nga Shuahu u përgjigj dhe tha:

2

"Deri kur do të flasësh në këtë mënyrë, dhe fjalët e gojës sate do të jenë si një erë e furishme?

3

A mundet Perëndia të shtrëmbërojë gjykimin dhe i Potfuqishmi të përmbysë drejtësinë?

4

Në rast se bijtë e tu kanë mëkatuar kundër tij, ai i ka braktisur në prapësinë e tyre.

5

Por në rast se ti e kërkon Perëndinë dhe i lutesh fort të Plotfuqishmit,

6

në rast se je i pastër dhe i ndershëm, me siguri ai do të ngrihet në favorin tënd dhe do të rivendosë selinë e drejtësisë sate.

7

Ndonëse gjendja jote e kaluar ka qenë një gjë e vogël,

8

e ardhmja jote do të jetë e madhe. Pyet, pra, brezat që shkuan dhe shqyrto gjërat e zbuluara nga etërit e tyre;

9

ne në të vërtetë i përkasim së djeshmes dhe nuk dimë asgjë, sepse ditët tona mbi tokë janë si një hije.

10

A nuk do të mësojnë vallë ata dhe nuk do të flasin, duke nxjerrë fjalë nga zemra e tyre?

11

A mund të rritet papirusi jashtë moçalit dhe a mund të zhvillohet xunkthi pa ujë?

12

Ndërsa është ende i gjelbër, pa qenë prerë, ai thahet para çdo bari tjetër.

13

Këto janë rrugët e të gjithë atyre që harrojnë Perëndinë; kështu shpresa e të paudhit tretet.

14

Besimi i tij do të pritet dhe sigurimi i tij është si një pëlhurë merimange.

15

Ai mbështetet te shtëpia e tij, ajo nuk qëndron; kapet te ajo, por ajo nuk mban.

16

Ai është krejt i gjelbër në diell dhe degët e tij zgjaten mbi kopshtin e tij;

17

dhe rrënjët e tij pleksen rreth një grumbulli gurësh dhe depërtojnë midis gurëve të shtëpisë.

18

Por në rast se shkëputet nga vendi i tij, ky e mohon, duke thënë: "Nuk të kam parë kurrë!".

19

Ja, ky është gëzimi i mënyrës së tij të të jetuarit, ndërsa të tjerët do të dalin nga pluhuri.

20

Ja, Perëndia nuk e flak njeriun e ndershëm, as i ndihmon keqbërësit.

21

Ai do t'i japë edhe më buzëqeshje gojës sate dhe këngë gëzimi buzëve të tua.

22

Ata që të urrejnë do të mbulohen me turp dhe çadra e të paudhëve do të zhduket".

Albanian Bible 1884
Public Domain 1884