A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Punë 7

1
"A nuk kryen vallë një punë të rëndë njeriu mbi tokë dhe ditët e tij a nuk janë si ditët e një argati?
2
Ashtu si skllavi dëshiron fort hijen dhe ashtu si argati pret mëditjen e tij,
3
kështu edhe mua më ranë muaj fatkeqësie dhe m'u caktuan net me dhembje.
4
Sa shtrihem, them: "Kur do të ngrihem?". Por nata është e gjatë dhe jam vazhdimisht i shqetësuar deri në agim.
5
Mishi im është i mbuluar me krimba dhe me buca dheu, lëkura ime plasaritet dhe është bërë e pështirë.
6
Ditët e mia janë më të shpejta se masuri i një endësi dhe po harxhohen pa shpresë.
7
Kujto që jeta ime është një frymë; syri im nuk do të shohë më të mirën.
8
Syri i atij që më shikon nuk do të më shohë më; sytë e tu do të jenë mbi mua, por unë nuk do të jem më.
9
Ashtu si reja davaritet dhe nuk duket më, kështu ai që zbret në Sheol nuk kthehet më;
10
nuk do të kthehet më në shtëpinë e tij, dhe banesa e tij nuk do ta njohë më.
11
Prandaj nuk do ta mbaj gojën të mbyllur do të flas në ankthin e frymës time; do të ankohem në hidhërimin e shpirtit tim.
12
A jam vallë deti apo një përbindësh i detit që ti më ruan me një roje?
13
Kur unë them: "Shtrati im do të më japë një lehtësim, shtroja ime do ta zbusë dhembjen time",
14
ti më tremb me ëndrra dhe më tmerron me vegime;
15
kështu shpirtit tim i parapëlqen të mbytet dhe të vdesë se sa të bëjë këtë jetë.
16
Unë po shpërbëhem; nuk kam për të jetuar gjithnjë; lërmë të qetë; ditët e mia nuk janë veçse një frymë.
17
Ç'është njeriu që ti ta bësh të madh dhe të kujdesesh për të,
18
dhe ta vizitosh çdo mëngjes duke e vënë në provë në çdo çast?
19
Kur do ta heqësh shikimin tënd nga unë dhe do të më lësh të përcjell pështymën time?
20
Në rast se kam mëkatuar, çfarë të kam bërë ty, o rojtar i njerëzve? Pse më ke bërë objekt të goditjeve të tua, aq sa i jam bërë barrë vetes sime?
21
Pse nuk i fal shkeljet e mia dhe nuk e kapërcen paudhësinë time? Sepse shpejt do të jem pluhur; ti do të më kërkosh, por unë nuk do të jem më".
Punë 7:1
Punë 7:2
Punë 7:3
Punë 7:4
Punë 7:5
Punë 7:6
Punë 7:7
Punë 7:8
Punë 7:9
Punë 7:10
Punë 7:11
Punë 7:12
Punë 7:13
Punë 7:14
Punë 7:15
Punë 7:16
Punë 7:17
Punë 7:18
Punë 7:19
Punë 7:20
Punë 7:21
Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42