English
A A A A A
×
Shqiptare Bibla 1884
Punë 41
1
A mund ta nxjerrësh Leviathanin me grep ose të mbash të palëvizur gjuhën e tij me një litar?
2
A mund t'i vësh një xunkth në flegrat e hundës ose t'i shposh nofullën me një çengel?
3
A do të të lutet ai së tepërmi apo do të të drejtojë fjalë të ëmbla?
4
A do të lidhë një besëlidhje me ty, që ti ta marrësh si shërbëtor për gjithnjë?
5
A do të lozësh me të si me një zog apo do ta mbash lidhur për vajzat e tua?
6
Miqtë e tu do të bëjnë me të takime të mrekullueshme apo do ta ndajnë vallë midis tregtarëve?
7
A mund të mbulosh lëkurën e tij me shigjeta dhe kokën e tij me fuzhnja?
8
Vëri duart mbi trupin e tij; do të të kujtohet luftimi dhe nuk ke për ta rifilluar.
9
Ja, shpresa e atij që e sulmon është e rreme; mjafton ta shikosh dhe të zë tmerri.
10
Askush nuk ka aq guxim sa ta provokojë. Kush, pra, është në gjendje të qëndrojë i fortë para meje?
11
Kush më ka bërë një shërbim i pari që unë duhet ta shpërblej? Çdo gjë nën qiejt është imja.
12
Nuk do t'i kaloj në heshtje gjymtyrët e tij, forcën e tij të madhe dhe bukurinë e armaturës së tij.
13
Kush mund ta zhveshë nga parzmorja e tij dhe kush mund t'i afrohet me një fre të dyfishtë?
14
Kush mund të hapë portat e gojës së tij, e rrethuar siç është nga tmerri i dhëmbëve të tij?
15
Shumë të bukura janë rreshtat e mburojave të tij, të salduara fort si prej një vule.
16
Ato janë aq afër njëra-tjetrës sa nuk kalon as ajri midis tyre.
17
Janë të ngjitura njëra me tjetrën, të bashkuara fort midis tyre, dhe nuk mund të ndahen.
18
Teshtimat e tij japin shkreptima drite dhe sytë e tij janë si qepallat e agimit.
19
Nga goja e tij dalin flakë, dalin shkëndija zjarri.
20
Nga flegrat e hundës së tij del tym, si nga një enë që vlon ose nga një kazan.
21
Fryma e tij i vë zjarrin qymyrit dhe nga goja e tij del flakë.
22
Forca qëndron te qafa e tij dhe para tij hedh valle tmerri.
23
Pjesët e flashkëta të mishit të tij janë fort kompakte, janë mjaft të ngjeshura mbi të dhe nuk lëvizin.
24
Zemra e tij është e fortë si një gur, e fortë si pjesa e poshtme e mokrës.
25
Kur ngrihet, të fuqishmit kanë frikë, dhe nga tmerri mbeten të hutuar.
26
Shpata që arrin nuk i bën asgjë, e njëjta gjë ndodh me ushtën, shigjetën dhe shtizën.
27
E quan hekurin si kashtë dhe bronzin si dru të brejtur nga krimbi.
28
Shigjeta nuk e bën të ikë; gurët e hobesë për të janë si kallamishte.
29
Topuzi i duket sikur është kashtë, ai tallet me vringëllimën e ushtës.
30
Poshtë ka maja të mprehta dhe lë gjurmë si të lesës mbi baltë.
31
E bën të ziejë humnerën si ndonjë kazan dhe e bën detin si të ishte një enë me melhem.
32
Lë pas vetes një vazhdë drite dhe humnera duket si e mbuluar nga thinjat.
33
Mbi tokë nuk ka asgjë që t'i ngjajë, që të jetë bërë pa pasur fare frikë.
34
Shiko në fytyrë tërë njerëzit mendjemëdhenj; ai është mbret mbi të gjitha bishat më madhështore".
Punë 41:1
Punë 41:2
Punë 41:3
Punë 41:4
Punë 41:5
Punë 41:6
Punë 41:7
Punë 41:8
Punë 41:9
Punë 41:10
Punë 41:11
Punë 41:12
Punë 41:13
Punë 41:14
Punë 41:15
Punë 41:16
Punë 41:17
Punë 41:18
Punë 41:19
Punë 41:20
Punë 41:21
Punë 41:22
Punë 41:23
Punë 41:24
Punë 41:25
Punë 41:26
Punë 41:27
Punë 41:28
Punë 41:29
Punë 41:30
Punë 41:31
Punë 41:32
Punë 41:33
Punë 41:34
Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42