A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Punë 33

1
"Tani pra, Job, dëgjo atë që kam për të thënë dhe vëru veshin gjithë fjalëve të mia!
2
Ja, unë po hap gojën dhe gjuha ime flet në gojën time.
3
Fjalët e mia burojnë nga një zemër e drejtë, buzët e mia do të thonë njohuri të pastra.
4
Fryma e Perëndisë më ka krijuar dhe fryma e të Plotfuqishmit më jep jetë.
5
Në rast se mundesh, m'u përgjigj; përgatitu gjithashtu të mbrosh pozitat e tua.
6
Ja, unë jam i barabartë me ty përpara Perëndisë; edhe unë jam formuar nga argjili.
7
Ja, asnjë frikë nga unë nuk duhet të të lemerisë, dhe dora ime nuk do të rëndojë mbi ty.
8
Por ti u ke thënë veshëve të mi dhe dëgjova tingullin e fjalëve të tua, që thonin:
9
"Una jam i pastër, pa mëkat; jam i pafajmë, nuk ka asnjë faj tek unë.
10
Por Perëndia gjen kundër meje shkaqe armiqësie dhe më konsideron armikun e tij;
11
i fut këmbët e mia në pranga dhe kqyr gjithë hapat e mia".
12
Mirë, pra, unë të them se këtu nuk ke të drejtë, sepse Perëndia është më i madh se njeriu.
13
Pse hahesh me të, kur ai nuk jep llogari për asnjë nga veprimet e tij?
14
Në fakt Perëndia flet në një mënyrë apo në një tjetër por njeriu nuk e vë re:
15
në një ëndërr, në një vegim të natës, kur një gjumë i rëndë i zë njerëzit, kur dremitin në shtretërit e tyre.
16
Atëherë ai hap veshët e njerëzve dhe vulos paralajmërimet që u bën,
17
për ta larguar njeriun nga veprimet e tij dhe për ta mbajtur larg nga kryelartësia,
18
për të shpëtuar shpirtin e tij nga gropa dhe për të penguar që jeta e tij të mbarojë nga shpata.
19
Njeriu paralajmërohet gjithashtu me dhembjen në shtratin e vet dhe me torturën e pandërprerë të kockave të tij,
20
aq sa i neveritet buka dhe madje edhe ushqimet më të shijshme.
21
Mishi konsumohet sa mbyll e hap sytë, ndërsa kockat e tij, që më parë nuk dukeshin, tani dalin jashtë;
22
kështu shpirti i tij i afrohet gropës dhe jeta e tij atyre që sjellin vdekjen.
23
Por në rast se pranë tij ka një engjëll, një interpret, një i vetëm ndër një mijë, që t'i tregojë njeriut detyrën e tij.
24
Perëndisë i vjen keq për të dhe thotë: "Kurseje që të mos zbresë në gropë; gjeta shpengimin për të".
25
Atëherë mishi i tij do të bëhet më i freskët se kur ishte fëmijë dhe ai do të kthehet në ditët e rinisë së tij.
26
Do t'i lutet fort Perëndisë, do të gjejë hir pranë tij dhe do të mund të sodisë fytyrën e tij me gëzim, sepse Perëndia do ta ketë rivendosur njeriun në drejtësinë e tij.
27
Duke iu drejtuar njerëzve, do të thotë: "Kam mëkatuar dhe kam shkelur drejtësinë, dhe nuk u ndëshkova siç e meritoja.
28
Perëndia i ka shpenguar shpirtin tim, që të mos zbriste në gropë dhe jeta ime mund të shohë dritën".
29
Ja, Perëndia e bën këtë dy herë, tri herë me njeriun,
30
për të shpëtuar shpirtin e tij nga gropa dhe për ta ndriçuar me dritën e jetës.
31
Ki kujdes, Jobi, dëgjomë; rri në heshtje, dhe unë do të flas.
32
Në qoftë se ke diçka për të thënë, përgjigjmu, folë, sepse do të dëshiroja të të jepja të drejtë.
33
Përndryshe dëgjomë; hesht dhe unë do të të mësoj diturinë".
Punë 33:1
Punë 33:2
Punë 33:3
Punë 33:4
Punë 33:5
Punë 33:6
Punë 33:7
Punë 33:8
Punë 33:9
Punë 33:10
Punë 33:11
Punë 33:12
Punë 33:13
Punë 33:14
Punë 33:15
Punë 33:16
Punë 33:17
Punë 33:18
Punë 33:19
Punë 33:20
Punë 33:21
Punë 33:22
Punë 33:23
Punë 33:24
Punë 33:25
Punë 33:26
Punë 33:27
Punë 33:28
Punë 33:29
Punë 33:30
Punë 33:31
Punë 33:32
Punë 33:33
Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42