A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Punë 301
"Tani përkundrazi më të rinjtë se unë më përqeshin, ata që etërit e tyre nuk do të kishin pranuar t'i vija midis qenve të kopesë sime.
2
Fundja, për çfarë do të më shërbente forca e duarve të tyre? Fuqia e tyre është shkatërruar.
3
Të sfilitur nga mizerja dhe nga uria, ikin natën në shketëtirën e shkretuar dhe shterpë,
4
duke shkulur bar të hidhur pranë gëmushave dhe rrënjë gjineshtre për ushqimin e tyre.
5
Janë përzënë nga mjediset prej njerëzve që ulërijnë prapa tyre si të ishin vjedhës.
6
Janë të detyruar të jetojnë në skërkat e luginave, në shpellat e tokës dhe midis shkëmbinjve;
7
ulërijnë midis kaçubeve dhe shtrëngohen bashkë nën ferrishtat;
8
njerëz budallenj, po, njerëz pa vlerë, të dëbuar nga vendi i tyre.
9
Tani jam bërë kënga e tyre e talljes, po, jam bërë gazi i tyre.
10
Kanë tmerr nga unë, rrinë larg meje dhe nuk ngurrojnë të më pështyjnë në fytyrë.
11
Meqenëse Perëndia ka lëshuar disi litarin e çadrës sime dhe më ka poshtëruar, ata kanë thyer çdo fre para meje.
12
Këta zuzarë çohen në të djathtën time, i shtyjnë larg këmbët e mia dhe përgatitin kundër meje rrugët që të më shkatërrojnë.
13
Prishin rrugën time, keqësojnë fatkeqësinë time, megjithëse askush nuk i ndihmon.
14
Afrohen si nëpërmjet një të çare të madhe, sulen kundër meje si një stuhi.
15
Më sulmojnë tmerre; gjuajnë nderin tim si era, dhe begatia ime zhdavaritet si një re.
16
Unë shkrihem përbrenda, dhe ditët e hidhërimit më kanë pushtuar.
17
Natën ndjej sikur më shpojnë kockat, dhe dhembjet më brejnë pa pushim.
18
Nga dhuna e madhe rrobat e mia deformohen, më shtrëngojnë përreth si jaka e mantelit tim.
19
Ai më ka hedhur në baltë dhe jam bërë si pluhuri dhe hiri,
20
Unë të bërtas ty, dhe ti nuk më përgjigjesh; të rri përpara, por ti rri duke më shikuar.
21
Je bërë mizor me mua; më përndjek me fuqinë e dorës sate.
22
Më ngre lart mbi erën, bën që të eci kaluar mbi të dhe më zhduk në stuhi.
23
E di në të vërtetë që ti më çon në vdekje, në shtëpinë ku mblidhen gjithë të gjallët.
24
me siguri nuk do ta shtrijë dorën e tij te varri, megjithëse në fatkeqësinë e tij bërtet për të kërkuar ndihmë.
25
A nuk kam qarë vallë për atë që ishte në fatkeqësi, dhe a nuk jam hidhëruar për të varfrin?
26
Kur prisja të mirën, erdhi e keqja; kur prisja dritën, erdhi errësira.
27
Zorrët e mia ziejnë pa pushim, kanë ardhur për mua ditë vuajtjesh.
28
Shkoj rreth e qark i nxirë, krejt, por jo nga dielli; ngrihem në kuvend dhe bërtas për të kërkuar ndihmë.
29
Jam bërë vëlla me çakallin dhe shok me strucin.
30
Lëkura ime që më mbulon është nxirë dhe kockat e mia digjen nga nxehtësia.
31
Qestja ime shërben vetëm për vajtime dhe flauti im për tinguj vajtues.Punë 30:1
Punë 30:2
Punë 30:3
Punë 30:4
Punë 30:5
Punë 30:6
Punë 30:7
Punë 30:8
Punë 30:9
Punë 30:10
Punë 30:11
Punë 30:12
Punë 30:13
Punë 30:14
Punë 30:15
Punë 30:16
Punë 30:17
Punë 30:18
Punë 30:19
Punë 30:20
Punë 30:21
Punë 30:22
Punë 30:23
Punë 30:24
Punë 30:25
Punë 30:26
Punë 30:27
Punë 30:28
Punë 30:29
Punë 30:30
Punë 30:31


Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42