A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Punë 28

1
"Me siguri ka një minierë për argjendin dhe një vend ku bëhet rafinimi i arit.
2
Hekuri nxirret nga toka dhe guri i shkrirë jep bakrin.
3
Njeriu i jep fund territ dhe hulumton thellësitë më të mëdha në kërkim të gurëve të varrosur në terr dhe në hijen e vdekjes.
4
Ai çel një pus larg vendbanimit, në vende të harruara nga këmbësorët; janë pezull dhe lëkunden larg njerëzve.
5
Sa për tokën, prej asaj del buka, por nga poshtë është e trazuar nga zjarri.
6
Gurët e saj janë banesa e safirëve dhe përmbajnë pluhur ari.
7
Shpendi grabitqar nuk e njeh shtegun dhe as syri i skifterit nuk e ka parë kurrë.
8
Bishat e egra nuk e kanë përshkruar dhe as luani nuk ka kaluar kurrë andej.
9
Njeriu vë dorë mbi strallin dhe i rrëzon malet nga rrënjët.
10
Hap galeri ndër shkëmbinj dhe syri i tij sheh gjithçka që është e çmuar.
11
Zë rrjedhat ujore që të mos rrjedhin, dhe nxjerr në dritë gjërat e fshehura.
12
Po ku mund ta gjesh diturinë, dhe ku është vendi i zgjuarsisë?
13
Njeriu nuk ua di vlerën dhe ajo nuk gjendet mbi tokën e të gjallëve.
14
Humnera thotë: "Nuk është tek unë"; deti thotë: "Nuk qëndron pranë meje".
15
Nuk përftohet duke e shkëmbyer me ar të rafinuar as blihet duke peshuar argjend.
16
Nuk shtihet në dorë me arin e Ofirit, me oniksin e çmuar ose me safirin.
17
Ari dhe kristali nuk mund të barazohen me të dhe nuk këmbehet me enë ari të kulluar.
18
Korali dhe kristali as që meritojnë të përmenden; vlera e diturisë është më e madhe se margaritarët.
19
Topazi i Etiopisë nuk mund të barazohet dhe nuk mund të vlerësohet me ar të kulluar.
20
Por atëherë nga rrjedh dituria dhe ku e ka selinë zgjuarsia?
21
Ajo u fshihet syve të çdo të gjalli, është e mbuluar për zogjtë e qiellit.
22
Abadoni dhe vdekja thonë: "Kemi dëgjuar të flitet për të me veshët tona".
23
Vetëm Perëndia njeh rrugën e saj, vetëm ai e di ku ndodhet,
24
sepse ai vë re skajet e tokës dhe sheh tërë ato që ndodhen nën qiejt.
25
Kur caktoi peshën e erës dhe u caktoi ujërave një masë,
26
kur bëri një ligj për shiun dhe një rrugë për vetëtimën e bubullimave,
27
atëherë pa dhe e tregoi, e vendosi dhe madje e hetoi,
28
dhe i tha njeriut: "Ja, të kesh frikë nga Zoti, kjo është dituri, dhe t'i largohesh së keqes është zgjuarsi"".
Punë 28:1
Punë 28:2
Punë 28:3
Punë 28:4
Punë 28:5
Punë 28:6
Punë 28:7
Punë 28:8
Punë 28:9
Punë 28:10
Punë 28:11
Punë 28:12
Punë 28:13
Punë 28:14
Punë 28:15
Punë 28:16
Punë 28:17
Punë 28:18
Punë 28:19
Punë 28:20
Punë 28:21
Punë 28:22
Punë 28:23
Punë 28:24
Punë 28:25
Punë 28:26
Punë 28:27
Punë 28:28
Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42