A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

Punë 19

1
Atëherë Jobi u përgjigj dhe tha:
2
"Deri kur do të hidhëroni shpirtin tim dhe do të më mundoni me ligjëratat tuaja?
3
U bënë dhjetë herë që më përqeshni dhe nuk keni turp që më fyeni.
4
Edhe sikur të ishte e vërtetë që kam gabuar, gabimi im më përket vetëm mua.
5
Por në rast se doni pikërisht të bëheni kryelartë me mua duke më qortuar për objektin e turpit tim,
6
mësoni atëherë që Perëndia më ka trajtuar në mënyrë të padrejtë dhe më ka zënë në rrjetat e tij.
7
Ja, unë bërtas: "Dhunë!", por nuk kam asnjë përgjigje; bërtas për ndihmë, por drejtësi nuk ka!
8
Më ka prerë rrugën dhe kështu nuk mund të kaloj; përhapi terrin në rrugën time.
9
Më ka zhveshur nga nderi im dhe më ka hequr nga koka kurorën.
10
Më ka shkatërruar nga të gjitha anët dhe unë po shkoj; e ka shkulur si një dru shpresën time.
11
Zemërimi i tij kundër meje është, ndezur dhe më konsideron si armik të tij.
12
Ushtarët e tij kanë ardhur të gjithë së bashku dhe kanë ndërtuar rrugën e tyre kundër meje; kanë ngritur kampin e tyre rreth çadrës sime.
13
Ai ka larguar nga unë vëllezërit e mi, dhe të njohurit e mi janë bërë plotësisht të huaj me mua.
14
Farefisi im më ka braktisur dhe miqtë e mi të ngushtë më kanë harruar.
15
Shërbëtorët dhe shërbëtoret e mi më trajtojnë si një njeri të huaj, në sytë e tyre jam një i huaj.
16
Thërras shërbëtorin tim, por ai nuk përgjigjet; duhet t'i lutem me gojën time.
17
Fryma ime është e neveritshme për gruan time, dhe jam i neveritshëm edhe për fëmijët e barkut tim.
18
Edhe fëmijët më përçmojnë; në rast se provoj të ngrihem, flasin kundër meje.
19
Tërë miqtë më të ngushtë kanë lemeri prej meje, edhe ata që doja janë ngritur kundër meje.
20
Kockat e mia i ngjiten lëkurës sime dhe mishit tim dhe nuk më ka mbetur veç se lëkura e dhëmbëve.
21
Mëshiromëni, mëshiromëni, të paktën ju, miqtë e mi, sepse dora e Perëndisë më ka goditur.
22
Pse më persekutoni si bën Perëndia dhe nuk ngopeni kurrë me mishin tim?
23
Ah sikur fjalët e mia të ishin të shkruara; ah sikur të kishin zënë vend në një libër;
24
sikur të ishin të gdhendura përjetë mbi një shkëmb me një stil prej hekuri dhe me plumb!
25
Por unë e di që Shpëtimtari im jeton dhe që në fund do të ngrihet mbi tokë.
26
Mbas shkatërrimit të lëkurës sime, në mishin tim do të shoh Perëndinë.
27
Do ta shoh unë vetë; sytë e mi do ta sodisin, dhe jo një tjetër. Po më shkrihet zemra.
28
Në rast se thoni: "Pse e persekutojmë?"; kur rrënja e këtyre të këqijave ndodhet tek unë,
29
ju druani për veten tuaj shpatën, sepse zemërimi sjell ndëshkimin e shpatës, me qëllim që të dini që ekziston një gjykim".
Punë 19:1
Punë 19:2
Punë 19:3
Punë 19:4
Punë 19:5
Punë 19:6
Punë 19:7
Punë 19:8
Punë 19:9
Punë 19:10
Punë 19:11
Punë 19:12
Punë 19:13
Punë 19:14
Punë 19:15
Punë 19:16
Punë 19:17
Punë 19:18
Punë 19:19
Punë 19:20
Punë 19:21
Punë 19:22
Punë 19:23
Punë 19:24
Punë 19:25
Punë 19:26
Punë 19:27
Punë 19:28
Punë 19:29
Punë 1 / Punë 1
Punë 2 / Punë 2
Punë 3 / Punë 3
Punë 4 / Punë 4
Punë 5 / Punë 5
Punë 6 / Punë 6
Punë 7 / Punë 7
Punë 8 / Punë 8
Punë 9 / Punë 9
Punë 10 / Punë 10
Punë 11 / Punë 11
Punë 12 / Punë 12
Punë 13 / Punë 13
Punë 14 / Punë 14
Punë 15 / Punë 15
Punë 16 / Punë 16
Punë 17 / Punë 17
Punë 18 / Punë 18
Punë 19 / Punë 19
Punë 20 / Punë 20
Punë 21 / Punë 21
Punë 22 / Punë 22
Punë 23 / Punë 23
Punë 24 / Punë 24
Punë 25 / Punë 25
Punë 26 / Punë 26
Punë 27 / Punë 27
Punë 28 / Punë 28
Punë 29 / Punë 29
Punë 30 / Punë 30
Punë 31 / Punë 31
Punë 32 / Punë 32
Punë 33 / Punë 33
Punë 34 / Punë 34
Punë 35 / Punë 35
Punë 36 / Punë 36
Punë 37 / Punë 37
Punë 38 / Punë 38
Punë 39 / Punë 39
Punë 40 / Punë 40
Punë 41 / Punë 41
Punë 42 / Punë 42