A A A A A
Shqiptare Bibla 1884

2 Kronikave 271
Jothami ishte njëzet e pesë vjeç kur filloi të mbretërojë dhe mbretëroi gjashtëmbëdhjetë vjet në Jeruzalem. E ëma quhej Jerushah; ishte bija e Tsadokut.
2
Ai bëri atë që është e drejtë në sytë e Zotit, pikërisht ashtu si kishte vepruar i ati, Uziahu; (megjithëse nuk hyri në tempullin e Zotit), por populli i tij vazhdonte të korruptohej.
3
Ai ndërtoi portën e sipërme të shtëpisë të Zotit dhe bëri shumë punime në muret e Ofelit.
4
Përveç kësaj ndërtoi qytete në krahinën malore të Judës dhe kala dhe kulla ndër pyje.
5
I shpalli gjithashtu luftë mbretit të bijve të Amonit dhe i mundi ata. Bijtë e Amonit i dhanë atë vit njëqind talenta argjendi, dhjetë mijë kore gruri dhe dhjetë mijë elbi. Po kjo sasi iu dorëzua nga bijtë e Amonit vitin e dytë dhe të tretë.
6
Kështu Jothami u bë i fuqishëm, sepse rregulloi ecjen e tij përpara Zotit, Perëndisë të tij.
7
Pjesa tjetër e bëmave të Jothamit, tërë luftërat dhe ndërmarrjet e tij janë shkruar në librin e mbretërve të Izraelit dhe të Judës.
8
Ai ishte njëzet e pesë vjeç kur filloi të mbretërojë, dhe mbretëroi gjashtëmbëdhjetë vjet në Jeruzalem.
9
Pastaj Jothamin pushoi bashkë me etërit e tij dhe e varrosën në qytetin e Davidit. Në vend të tij mbretëroi i biri, Ashazi.2 Kronikave 27:1

2 Kronikave 27:2

2 Kronikave 27:3

2 Kronikave 27:4

2 Kronikave 27:5

2 Kronikave 27:6

2 Kronikave 27:7

2 Kronikave 27:8

2 Kronikave 27:92 Kronikave 1 / 2Kro 1

2 Kronikave 2 / 2Kro 2

2 Kronikave 3 / 2Kro 3

2 Kronikave 4 / 2Kro 4

2 Kronikave 5 / 2Kro 5

2 Kronikave 6 / 2Kro 6

2 Kronikave 7 / 2Kro 7

2 Kronikave 8 / 2Kro 8

2 Kronikave 9 / 2Kro 9

2 Kronikave 10 / 2Kro 10

2 Kronikave 11 / 2Kro 11

2 Kronikave 12 / 2Kro 12

2 Kronikave 13 / 2Kro 13

2 Kronikave 14 / 2Kro 14

2 Kronikave 15 / 2Kro 15

2 Kronikave 16 / 2Kro 16

2 Kronikave 17 / 2Kro 17

2 Kronikave 18 / 2Kro 18

2 Kronikave 19 / 2Kro 19

2 Kronikave 20 / 2Kro 20

2 Kronikave 21 / 2Kro 21

2 Kronikave 22 / 2Kro 22

2 Kronikave 23 / 2Kro 23

2 Kronikave 24 / 2Kro 24

2 Kronikave 25 / 2Kro 25

2 Kronikave 26 / 2Kro 26

2 Kronikave 27 / 2Kro 27

2 Kronikave 28 / 2Kro 28

2 Kronikave 29 / 2Kro 29

2 Kronikave 30 / 2Kro 30

2 Kronikave 31 / 2Kro 31

2 Kronikave 32 / 2Kro 32

2 Kronikave 33 / 2Kro 33

2 Kronikave 34 / 2Kro 34

2 Kronikave 35 / 2Kro 35

2 Kronikave 36 / 2Kro 36