A A A A A
×

Shqiptare Bibla 1884

2 Samueli 1

1
Pas vdekjes së Saulit, Davidi u kthye nga masakra e Amalekitëve dhe u ndal dy ditë në Tsiklag.
2
Ditën e tretë arriti në kampin e Saulit një burrë me rroba të grisura dhe me kokën me dhe. Sa arriti pranë Davidit, ai ra për tokë dhe u përkul.
3
Davidi e pyeti: "Nga vjen?". Ai iu përgjigj: "Kam ikur nga kampi i Izraelit".
4
Davidi i tha: "Si u bë? Të lutem, më trego". Ai iu përgjigj: "Populli iku nga fusha e betejës dhe shumë njerëz ranë dhe vdiqën; edhe Sauli dhe biri i tij Jonatan kanë vdekur".
5
Atëherë Davidi e pyeti të riun që i tregonte ngjarjen: "Si e di ti që Sauli dhe biri i tij Jonatani kanë vdekur?".
6
I riu që i tregonte ngjarjen tha: "Ndodhesha rastësisht në malin Gilboa, kur pashë Saulin të mbështetur në shtizën e tij, ndërsa qerret dhe kalorësit e ndiqnin nga afër.
7
Ai u kthye, më pa dhe më thirri. Unë iu përgjigja: "Ja ku jam".
8
Ai më pyeti: "Kush je ti?". Unë iu përgjigja: "Jam një Amalekit".
9
Atëherë ai më tha: "Afrohu tek unë dhe më vrit, sepse një ankth i madh më ka pushtuar, por jeta është e tëra akoma tek unë".
10
Kështu iu afrova atij dhe e vrava, sepse e kuptoja që ai nuk do të mund të jetonte mbas rënies së tij. Pastaj mora diademën që kishte mbi kokë dhe byzylykun që mbante në krah, dhe i solla këtu te zotëria im".
11
Atëherë Davidi kapi rrobat e veta dhe i grisi; po kështu vepruan tërë njerëzit që ishin me të.
12
Kështu mbajtën zi, qanë dhe agjeruan deri në mbrëmje për Saulin, për Jonatanin, birin e tij, për popullin e Zotit dhe për shtëpinë e Izraelit, sepse kishin rënë nga shpata.
13
Pastaj Davidi e pyeti të riun që i kishte treguar ngjarjen: "Nga ç'vend je?". Ai u përgjigj: "Jam biri i një të huaji, i një Amalekiti".
14
Atëherë Davidi i tha: "Si nuk pate frikë të shtrish dorën për të vrarë të vajosurin e Zotit
15
Pastaj thirri një nga njerëzit e tij dhe i tha: "Afrohu dhe hidhu mbi të!". Ai e goditi dhe Amalekiti vdiq.
16
Pas kësaj Davidi tha: "Gjaku yt rëntë mbi kokën tënde, sepse me gojën tënde ke dëshmuar kundër vetes sate, duke thënë: "Unë kam vrarë të vajosurin e Zotit"".
17
Atëherë Davidi ia mori këtij vajtimi për Saulin dhe Jonatanin, birin e tij,
18
dhe urdhëroi t'u mësonin bijve të Judës këngën e harkut. Ja, ajo gjendet e shkruar në librin e të Drejtit.
19
"Madhështia e Izraelit qëndron e vrarë në lartësitë e tua! Si është e mundur që ranë trimat?
20
Mos ia njoftoni Gathit, mos e bëni të ditur nëpër rrugët e Ashkalonit, që të mos gëzohen bijat e Filistejve, që të mos ngazëllohen bijat e të parrethprerëve.
21
O male të Gilboas, mos rëntë më as vesa as shiu mbi ju, mos pastë as fusha ofertash; sepse aty u hodh mburoja e trimave, mburoja e Saulit, sikur ky të mos ishte i vajosur.
22
Nga gjaku i të vrarëve, nga dhjami i trimave, harku i Jonatanit nuk u tërhoq kurrë dhe shpata e Saulit nuk u vërtit kurrë bosh.
23
Sauli dhe Jonatani; aq të dashur dhe të përzemërt në jetë, nuk u ndanë në vdekjen e tyre. Ishin më të shpejtë se shqiponjat, më të fortë se luanët.
24
Bija të Izraelit, vajtoni Saulin që ju vishte në luks me rroba flakë të kuqe, që i zbukuronte me ar veshjet tuaja.
25
Vallë, si ranë trimat në mes të betejës, si u vra Jonathani në lartësitë e tua?
26
Unë jam në ankth për ty, o vëllai im Jonatan; ti ishe shumë i dashur për mua, dashuria jote për mua ishte më e mrekullueshme se dashuria e grave.
27
Vallë, si ranë trimat dhe si u shkatërruan armët e luftës?".
2 Samueli 1:1
2 Samueli 1:2
2 Samueli 1:3
2 Samueli 1:4
2 Samueli 1:5
2 Samueli 1:6
2 Samueli 1:7
2 Samueli 1:8
2 Samueli 1:9
2 Samueli 1:10
2 Samueli 1:11
2 Samueli 1:12
2 Samueli 1:13
2 Samueli 1:14
2 Samueli 1:15
2 Samueli 1:16
2 Samueli 1:17
2 Samueli 1:18
2 Samueli 1:19
2 Samueli 1:20
2 Samueli 1:21
2 Samueli 1:22
2 Samueli 1:23
2 Samueli 1:24
2 Samueli 1:25
2 Samueli 1:26
2 Samueli 1:27
2 Samueli 1 / 2Sam 1
2 Samueli 2 / 2Sam 2
2 Samueli 3 / 2Sam 3
2 Samueli 4 / 2Sam 4
2 Samueli 5 / 2Sam 5
2 Samueli 6 / 2Sam 6
2 Samueli 7 / 2Sam 7
2 Samueli 8 / 2Sam 8
2 Samueli 9 / 2Sam 9
2 Samueli 10 / 2Sam 10
2 Samueli 11 / 2Sam 11
2 Samueli 12 / 2Sam 12
2 Samueli 13 / 2Sam 13
2 Samueli 14 / 2Sam 14
2 Samueli 15 / 2Sam 15
2 Samueli 16 / 2Sam 16
2 Samueli 17 / 2Sam 17
2 Samueli 18 / 2Sam 18
2 Samueli 19 / 2Sam 19
2 Samueli 20 / 2Sam 20
2 Samueli 21 / 2Sam 21
2 Samueli 22 / 2Sam 22
2 Samueli 23 / 2Sam 23
2 Samueli 24 / 2Sam 24