A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Gjenezë 81
Pastaj Perëndisë iu kujtua Noeu, të gjitha gjallesat dhe tërë bagëtia që ishte me të në arkë; dhe Perëndia bëri që të fryjë një erë mbi tokë dhe ujërat e ulën lartësinë e tyre.
2
Burimet e humnerës dhe kataraktet e qiellit u mbyllën dhe shiu nga qielli pushoi.
3
Dhe ujërat vazhduan të tërhiqeshin nga toka; dhe mbas njëqind e pesëdhjetë ditësh ishin pakësuar.
4
Në muajin e shtatë, ditën e shtatëmbëdhjetë të muajit, arka u ndal në malet e Araratit.
5
Dhe ujërat vazhduan të pakësohen deri në muajin e dhjetë. Në muajin e dhjetë, ditën e parë të muajit, u dukën majat e maleve.
6
Kështu, mbas dyzet ditësh, ndodhi që Noeu hapi dritaren që kishte bërë në arkë,
7
dhe nisi jashtë korbin, që vazhdoi të shkojë para dhe prapa, deri sa u thanë ujërat mbi tokë.
8
Pastaj lëshoi pëllumbin për të parë në se ujërat ishin pakësuar mbi sipërfaqen e tokës.
9
Por pëllumbi nuk gjeti dot vendin ku të mbështeste këmbën e tij dhe u kthye përsëri në arkë, sepse kishte ende ujëra mbi sipërfaqen e tërë tokës; dhe ai shtriu dorën, e kapi dhe e tërhoqi brenda arkës.
10
Priti atëherë shtatë ditë të tjera, pastaj e dërgoi përsëri pëllumbin jashtë arkës.
11
Dhe pëllumbi u kthye tek ai aty nga mbrëmja; dhe ja, ai kishte në sqep një gjethe ulliri të këputur, të njomë; kështu Noeu kuptoi se ujërat ishin tërhequr nga toka.
12
Atëherë priti shtatë ditë të tjera, pastaj e lëshoi jashtë pëllumbin, por ky nuk u kthye më tek ai.
13
Në vitin e gjashtëqindenjëtë të Noeut, gjatë muajit të parë, në ditën e parë të muajit, ujërat ishin tharë mbi tokë; dhe Noeu e zbuloi arkën, vështroi dhe ja që sipërfaqja e tokës ishte e thatë.
14
Dhe kështu në muajin e dytë, në ditën e njëzet e shtatë të tij, toka ishte e thatë.
15
Atëherë Perëndia i foli Noeut, duke thënë:
16
"Dil nga arka ti, gruaja jote, bijtë e tu dhe gratë e bijve të tu bashkë me ty.
17
Nxirr me vete tërë kafshët që janë bashkë me ty, të çdo mishi që të jenë: zogj, bagëti dhe tërë rrëshqanorët që zvarriten mbi tokë, me qëllim që të rriten shumë mbi tokë dhe të jenë pjellorë e të shumohen mbi tokë".
18
Kështu Noeu doli me bijtë e tij, me gruan e tij dhe me gratë e bijve të tij.
19
Të gjitha kafshët, të gjithë rrëshqanorët, të gjithë zogjtë, gjthçka lëviz mbi tokë, simbas familjeve të tyre, dolën nga arka.
20
Atëherë Noeu ndërtoi një altar për Zotin, mori nga çdo lloj kafshësh dhe zogjsh të pastër dhe ofroi fli mbi altarin.
21
Dhe Zoti ndjeu një erë të këndshme dhe ai tha në zemër të vet: "Unë nuk do ta mallkoj më tokën për shkak të njeriut, sepse synimet e zemrës së njeriut janë të këqija qysh në fëmijërinë e tij; dhe nuk do të godas më çdo gjallesë, siç kam bërë.
22
Deri sa të jetë toka, nuk do të pushojnë kurrë së ekzistuari mbjellja dhe korrja, të ftohtit dhe të nxehtit, vera dhe dimri, dita dhe nata.Gjenezë 8:1

Gjenezë 8:2

Gjenezë 8:3

Gjenezë 8:4

Gjenezë 8:5

Gjenezë 8:6

Gjenezë 8:7

Gjenezë 8:8

Gjenezë 8:9

Gjenezë 8:10

Gjenezë 8:11

Gjenezë 8:12

Gjenezë 8:13

Gjenezë 8:14

Gjenezë 8:15

Gjenezë 8:16

Gjenezë 8:17

Gjenezë 8:18

Gjenezë 8:19

Gjenezë 8:20

Gjenezë 8:21

Gjenezë 8:22Gjenezë 1 / Gje 1

Gjenezë 2 / Gje 2

Gjenezë 3 / Gje 3

Gjenezë 4 / Gje 4

Gjenezë 5 / Gje 5

Gjenezë 6 / Gje 6

Gjenezë 7 / Gje 7

Gjenezë 8 / Gje 8

Gjenezë 9 / Gje 9

Gjenezë 10 / Gje 10

Gjenezë 11 / Gje 11

Gjenezë 12 / Gje 12

Gjenezë 13 / Gje 13

Gjenezë 14 / Gje 14

Gjenezë 15 / Gje 15

Gjenezë 16 / Gje 16

Gjenezë 17 / Gje 17

Gjenezë 18 / Gje 18

Gjenezë 19 / Gje 19

Gjenezë 20 / Gje 20

Gjenezë 21 / Gje 21

Gjenezë 22 / Gje 22

Gjenezë 23 / Gje 23

Gjenezë 24 / Gje 24

Gjenezë 25 / Gje 25

Gjenezë 26 / Gje 26

Gjenezë 27 / Gje 27

Gjenezë 28 / Gje 28

Gjenezë 29 / Gje 29

Gjenezë 30 / Gje 30

Gjenezë 31 / Gje 31

Gjenezë 32 / Gje 32

Gjenezë 33 / Gje 33

Gjenezë 34 / Gje 34

Gjenezë 35 / Gje 35

Gjenezë 36 / Gje 36

Gjenezë 37 / Gje 37

Gjenezë 38 / Gje 38

Gjenezë 39 / Gje 39

Gjenezë 40 / Gje 40

Gjenezë 41 / Gje 41

Gjenezë 42 / Gje 42

Gjenezë 43 / Gje 43

Gjenezë 44 / Gje 44

Gjenezë 45 / Gje 45

Gjenezë 46 / Gje 46

Gjenezë 47 / Gje 47

Gjenezë 48 / Gje 48

Gjenezë 49 / Gje 49

Gjenezë 50 / Gje 50