A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Gjenezë 401
Mbas këtyre gjërave, ndodhi që kupëmbajtësi dhe bukëpjekësi i mbretit të Egjiptit fyen zotërinë e tyre, mbretin e Egjiptit.
2
Dhe Faraoni u zemërua me të dy oficerët e tij, kryekupëmbajtësin dhe kryebukëpjekësin,
3
dhe i futi në burg, në shtëpinë e kreut të rojeve, në po atë burg ku ishte mbyllur Jozefi.
4
Dhe kapiteni i rojeve i la nën mbikqyrjen e Jozefit, i cili i ndihmonte. Kështu ata qëndruan në burg për një farë kohe.
5
Po atë natë, kupëmbajtësi dhe bukëpjekësi i mbretit të Egjiptit, që ishin të mbyllur në burg, panë që të dy një ëndërr, secili ëndrrën e tij, me një kuptim të veçantë.
6
Dhe të nesërmen në mëngjes Jozefi erdhi tek ata dhe vuri re se ishin të shqetësuar.
7
Atëherë ai pyeti oficerët e Faraonit, që ishin me të në burg, në shtëpinë e zotërisë së tij dhe u tha: "Pse keni sot një fytyrë kaq të trishtuar?".
8
Ata iu përgjegjën: "Kemi parë një ëndërr dhe askush nuk është në gjëndje ta interpretojë". Atëherë Jozefi u tha atyre: "Interpretimet nuk i përkasin vallë Perëndisë? Më tregoni ëndrrat, ju lutem".
9
Kështu kryekupëmbajtësi i tregoi Jozefit ëndrrën e tij dhe i tha: "Në ëndrrën time kisha përpara një hardhi;
10
dhe në atë hardhi kishte tri degë, të cilat sa vunë lastarë, lulëzuan dhe dhanë vile rrushi të pjekur.
11
Tani unë kisha në dorë kupën e Faraonit; mora rrushin, e shtrydha në kupën e Faraonit dhe e vura kupën në dorë të Faraonit".
12
Jozefi i tha: "Ky është interpretimi i ëndrrës: tri degët janë tri ditë;
13
në krye të tri ditëve Faraoni do të të bëjë të ngresh përsëri kokën lart, do të të rivendosë në detyrën tënde dhe ti do t'i japësh në dorë kupën Faraonit, siç bëje më parë, kur ishe kupëmbajtësi i tij.
14
Por më kujto mua kur të jesh i lumtur; të lutem, trego dashamirësi ndaj meje, duke i folur për mua Faraonit, dhe më nxirr nga kjo shtëpi;
15
sepse mua më sollën fshehurazi nga vendi i hebrejve, dhe këtu s'kam bërë gjë për t'u futur në këtë burg të nëndheshëm".
16
kryebukëpjekësi, duke parë se interpretimi ishte i favorshëm, i tha Jozefit: "Edhe unë në ëndrrën time kisha tri shporta me bukë të bardhë mbi krye;
17
dhe në shportën më të lartë kishte çdo lloj gjellësh të pjekura në furrë për Faraonin; dhe zogjtë i hanin nga shporta që kisha mbi krye".
18
Atëherë Jozefi u përgjegj dhe tha: "Ky është interpretimi i ëndrrës: tri shportat janë tri ditë;
19
në krye të tri ditëve Faraoni do të të heqë kokën nga shpatullat, do të varë në një pemë, dhe zogjtë do të hanë mishrat e trupit tënd".
20
Tani ditën e tretë, ditën e përvjetorit të Faraonit, ndodhi që ai shtroi një banket për të gjithë shërbëtorët e tij; dhe bëri që të ngrinin kokën lartë si kryekupëmbajtësi dhe kryebukëpjekësi, në mes të shërbëtorëve të tij.
21
Kështu e rivendosi kryekupëmbajtësin në detyrën e tij si kupëmbajtës që t'i jepte kupën në dorë Faraonit,
22
por bëri që ta varnin kryebukëpjekësin simbas interpretimit që Jozefi u kishte dhënë.
23
Por kryekupëmbajtësi nuk u kujtua për Jozefin, por e harroi.Gjenezë 40:1

Gjenezë 40:2

Gjenezë 40:3

Gjenezë 40:4

Gjenezë 40:5

Gjenezë 40:6

Gjenezë 40:7

Gjenezë 40:8

Gjenezë 40:9

Gjenezë 40:10

Gjenezë 40:11

Gjenezë 40:12

Gjenezë 40:13

Gjenezë 40:14

Gjenezë 40:15

Gjenezë 40:16

Gjenezë 40:17

Gjenezë 40:18

Gjenezë 40:19

Gjenezë 40:20

Gjenezë 40:21

Gjenezë 40:22

Gjenezë 40:23Gjenezë 1 / Gje 1

Gjenezë 2 / Gje 2

Gjenezë 3 / Gje 3

Gjenezë 4 / Gje 4

Gjenezë 5 / Gje 5

Gjenezë 6 / Gje 6

Gjenezë 7 / Gje 7

Gjenezë 8 / Gje 8

Gjenezë 9 / Gje 9

Gjenezë 10 / Gje 10

Gjenezë 11 / Gje 11

Gjenezë 12 / Gje 12

Gjenezë 13 / Gje 13

Gjenezë 14 / Gje 14

Gjenezë 15 / Gje 15

Gjenezë 16 / Gje 16

Gjenezë 17 / Gje 17

Gjenezë 18 / Gje 18

Gjenezë 19 / Gje 19

Gjenezë 20 / Gje 20

Gjenezë 21 / Gje 21

Gjenezë 22 / Gje 22

Gjenezë 23 / Gje 23

Gjenezë 24 / Gje 24

Gjenezë 25 / Gje 25

Gjenezë 26 / Gje 26

Gjenezë 27 / Gje 27

Gjenezë 28 / Gje 28

Gjenezë 29 / Gje 29

Gjenezë 30 / Gje 30

Gjenezë 31 / Gje 31

Gjenezë 32 / Gje 32

Gjenezë 33 / Gje 33

Gjenezë 34 / Gje 34

Gjenezë 35 / Gje 35

Gjenezë 36 / Gje 36

Gjenezë 37 / Gje 37

Gjenezë 38 / Gje 38

Gjenezë 39 / Gje 39

Gjenezë 40 / Gje 40

Gjenezë 41 / Gje 41

Gjenezë 42 / Gje 42

Gjenezë 43 / Gje 43

Gjenezë 44 / Gje 44

Gjenezë 45 / Gje 45

Gjenezë 46 / Gje 46

Gjenezë 47 / Gje 47

Gjenezë 48 / Gje 48

Gjenezë 49 / Gje 49

Gjenezë 50 / Gje 50