A A A A A
Facebook Instagram Twitter
Shqiptare Bibla 1884

Gjenezë 251
Pastaj Abrahami mori një grua tjetër, që quhej Keturah.
2
Dhe kjo i lindi Zimranin, Jokshanin, Medanin, Madianin, Ishbakun dhe Shuahin.
3
Jokshanit i lindi Sheba dhe Dedani. Bijtë e Dedanit ishin Asshurimi, Letushimi dhe Leumimi.
4
Bijtë e Madianit ishin Efahu, Eferi, Hanoku, Abidahu dhe Eldaahu. Tërë këta ishin bijtë e Keturahut.
5
Dhe Abrahami i dha Isakut gjithçka zotëronte;
6
por bijve që Abrahami kishte pasur nga konkubinat u dha disa dhurata dhe, sa ishte ende gjallë, i dërgoi larg birit të tij Isakut, drejt lindjes, në një vend të lindjes.
7
Këto janë vitet e jetës së Abrahamit: ai jetoi gjithsej njëqind e shtatëdhjetë e pesë vjet.
8
Pastaj Abrahami dha frymën e fundit dhe vdiq në pleqëri të mbarë, i shtyrë në moshë dhe i ngopur me ditë, dhe u bashkua me popullin e tij.
9
Dhe bijtë e tij Isaku dhe Ismaeli e varrosën në shpellën e Makpelahut në arën e Efronit, biri i Zoarit, Hiteut, që ndodhet përballë Mamres,
10
arë që Abrahami u kishte blerë bijve të Hethit. Aty u varrosën Abrahami dhe e shoqja Sara.
11
Mbas vdekjes së Abrahamit, Perëndia bekoi birin e tij Isakun; dhe Isaku qëndroi pranë pusit të Lahai-Roit.
12
Tani këta janë pasardhësit e Ismaelit, bir i Abrahamit, që egjiptasja Agar, shërbëtorja e Sarës, i kishte lindur Abrahamit.
13
Këta janë emrat e bijve të Ismaelit, simbas emrit të brezave të tyre: Nebajothi, i parëlinduri i Ismaelit; pastaj Kedari, Abdeeli, Mibsami,
14
Mishma, Dumahu, Masa,
15
Hadari, Tema, Jeturi, Nafishi dhe Kedemahu.
16
Këta janë bijtë e Ismaelit dhe emrat e tyre, simbas fshatrave dhe fushimeve të tyre. Ata qenë dymbëdhjetë princërit e kombeve të tyre përkatës.
17
Por këto janë vitet e jetës së Ismaelit, gjithsej njëqind e tridhjetë e shtatë vjet; pastaj ai dha frymë dhe vdiq, dhe u bashkua me popullin e tij.
18
(Dhe bijtë e tij banuan nga Havilahu deri në Shur, që është në lindje të Egjiptit, në drejtim të Asirisë). Ai u vendos në prani të të gjithë vëllezërve të tij.
19
Këta janë pasardhësit e Isakut, birit të Abrahamit.
20
Abrahamit i lindi Isaku; dhe Isaku ishte dyzet vjeç kur mori për grua Rebekën, e bija e Bethuelit, Arameu i Paddan-Aranit dhe motra e Labanos, Arameut.
21
Isaku e luti Zotin për gruan e tij sepse ajo ishte shterpë. Zoti ia plotësoi dëshirën dhe Rebeka, gruaja e tij, u ngjiz.
22
Por fëmijët shtynin njeri-tjetrin në barkun e saj dhe ajo tha: "Në qoftë se është kështu (që iu përgjigj Zoti), pse gjendem unë në këto kushte?". Dhe kështu vajti të konsultohet me Zotin.
23
Dhe Zoti i tha: "Dy kombe ndodhen në barkun tënd dhe dy popuj kanë për të dalë nga përbrendëshmet e barkut tënd. Njeri nga këta dy popuj do të jetë më i fortë se tjetri, dhe më i madhi do t'i shërbejë më të voglit".
24
Kur erdhi koha për të që të lindte, ajo kishte në bark dy binjakë.
25
Dhe i pari që doli jashtë ishte i kuq; ai ishte krejt si një mantel leshtor, prandaj i vunë emrin Esau.
26
Pastaj doli vëllai i tij, i cili me dorë mbante thembrën e këmbës të Esaut; prandaj e quajtën Jakob. Por Isaku ishte shtatëdhjetë vjeç kur Rebeka i lindi.
27
Dy fëmijët u rritën dhe Esau u bë një gjahtar i sprovuar, një njeri fshatarak, ndërsa Jakobi ishte një njeri i qetë, që jetonte në çadra.
28
Por Isaku e donte Esaun, sepse mishin e gjahut e pëlqente; Rebeka nga ana e saj donte Jakobin.
29
Një herë që Jakobi gatoi për vete një supë, Esau erdhi nga fusha krejt i lodhur.
30
Dhe Esau i tha Jakobit: "Të lutem, më lërë të ha pak nga kjo supë e kuqe, sepse jam i lodhur". Për këtë arësye e quajtën Edom.
31
Por Jakobi iu përgjegj: "Më shit më parë parëbirninë tënde".
32
Esau tha: "Ja unë jam duke vdekur, ç'dobi kam nga parëbirnia?".
33
Atëherë Jakobi tha: "Më parë betomu". Dhe Esau iu betua dhe i shiti Jakobit parëbirninë e tij.
34
Pastaj Jakobi i dha Esaut bukë dhe supë me thjerrëza. Dhe ai hëngri dhe piu, pastaj u ngrit dhe iku. Kështu Esau shpërfilli parëbirninë e tij.Gjenezë 25:1

Gjenezë 25:2

Gjenezë 25:3

Gjenezë 25:4

Gjenezë 25:5

Gjenezë 25:6

Gjenezë 25:7

Gjenezë 25:8

Gjenezë 25:9

Gjenezë 25:10

Gjenezë 25:11

Gjenezë 25:12

Gjenezë 25:13

Gjenezë 25:14

Gjenezë 25:15

Gjenezë 25:16

Gjenezë 25:17

Gjenezë 25:18

Gjenezë 25:19

Gjenezë 25:20

Gjenezë 25:21

Gjenezë 25:22

Gjenezë 25:23

Gjenezë 25:24

Gjenezë 25:25

Gjenezë 25:26

Gjenezë 25:27

Gjenezë 25:28

Gjenezë 25:29

Gjenezë 25:30

Gjenezë 25:31

Gjenezë 25:32

Gjenezë 25:33

Gjenezë 25:34Gjenezë 1 / Gje 1

Gjenezë 2 / Gje 2

Gjenezë 3 / Gje 3

Gjenezë 4 / Gje 4

Gjenezë 5 / Gje 5

Gjenezë 6 / Gje 6

Gjenezë 7 / Gje 7

Gjenezë 8 / Gje 8

Gjenezë 9 / Gje 9

Gjenezë 10 / Gje 10

Gjenezë 11 / Gje 11

Gjenezë 12 / Gje 12

Gjenezë 13 / Gje 13

Gjenezë 14 / Gje 14

Gjenezë 15 / Gje 15

Gjenezë 16 / Gje 16

Gjenezë 17 / Gje 17

Gjenezë 18 / Gje 18

Gjenezë 19 / Gje 19

Gjenezë 20 / Gje 20

Gjenezë 21 / Gje 21

Gjenezë 22 / Gje 22

Gjenezë 23 / Gje 23

Gjenezë 24 / Gje 24

Gjenezë 25 / Gje 25

Gjenezë 26 / Gje 26

Gjenezë 27 / Gje 27

Gjenezë 28 / Gje 28

Gjenezë 29 / Gje 29

Gjenezë 30 / Gje 30

Gjenezë 31 / Gje 31

Gjenezë 32 / Gje 32

Gjenezë 33 / Gje 33

Gjenezë 34 / Gje 34

Gjenezë 35 / Gje 35

Gjenezë 36 / Gje 36

Gjenezë 37 / Gje 37

Gjenezë 38 / Gje 38

Gjenezë 39 / Gje 39

Gjenezë 40 / Gje 40

Gjenezë 41 / Gje 41

Gjenezë 42 / Gje 42

Gjenezë 43 / Gje 43

Gjenezë 44 / Gje 44

Gjenezë 45 / Gje 45

Gjenezë 46 / Gje 46

Gjenezë 47 / Gje 47

Gjenezë 48 / Gje 48

Gjenezë 49 / Gje 49

Gjenezë 50 / Gje 50